Anul acesta iarna a debutat în forță, cu strat mare de zăpadă și risc pe măsură. Salvamontiștii ne îndeamnă să fim prudenți când mergem în drumeție. Așadar, ce trasee alegem în condițiile date?
În fiecare primăvară brândușele aduc culoare în mai multe zone montane din țară. Chiar dacă suntem privați de excursii datorită conjuncturii, hai să ne bucurăm de câteva fotografii.
Aproape totul despre schi de tură: tipuri, echipament și competiții
Pe timp de iarnă, schiul de tură poate fi alternativa mersului pe munte, alergării sau mountain bike-ului, un mod bun de a-ți menține forma fizică pentru sezonul de primăvară-vară.
Cheia Râmețului - pe firul apei și pe Brâna Caprelor
Apusenii sunt extrem de diversificați ca peisaj, iar cheia Râmețului este un ținut de calcare ce merită explorat vara atât prin apă cât și pe versanți.
Cheile Turului (Tureni) - mica oază de sălbăticie aproape de Cluj
Cheile Tureni (formate pe Valea Racilor), alcătuite din calcare de vârstă jurasică, constituie ultimul bastion al Apusenilor, la limita cu Depresiunea Colinară a Transilvaniei.
Concediu activ și idei de drumeții - Satul Rimetea (Torockó)
Munții Apuseni reprezintă una dintre cele mai atractive destinații turistice din România. Din Rimetea pornesc trasee spre Colții Trascăului și Piatra Secuiului, Grota Studenților, Minele de Fier Medievale, Ardașcheia și Vf. Ugerului.
Drumeții de toamnă - Cheile Turzii și Cheile Turului (Tureni)
Mai puţin înalţi şi dificili decât Făgăraşii sau Bucegii, Munţii Apuseni nu sunt cu nimic mai puţin spectaculoşi. Partea frumoasă este că oferă trasee numai bune pentru începători.
Drumeții în Munții Trascău din satele Colțești și Izvoarele
Munții Apuseni reprezintă una dintre cele mai atractive destinații turistice din România. Din Colțești și Izvoarele pornesc trasee spre Cetatea Colțești, Vf. Ardașcheia și Ugerului, Cheile Siloșului, Cheile Plaiului și Cheile Bedeleului.
Drumeții și MTB pe culmile dintre Cheile Mănăstirii și Cheile Aiudului
Mai puţin înalţi şi dificili decât Făgăraşii sau Bucegii, Munţii Apuseni nu sunt cu nimic mai puţin spectaculoşi. Partea frumoasă este că oferă trasee numai bune pentru MTB.
Incursiune pe schi de tură până în șaua Gajei și drumeție pe piciorul Ineuțului, admirând muntele sub veșmântul fermecător al iernii, cu trio-ul Roșu, Ineuț, Ineu și culmea Pleșcuța (Munții Rodnei).
Nou record de adâncime într-o peșteră din România, Avenul din Colții Grindului, Munții Piatra Craiului.
Potrivit statisticilor, România se află pe locul al doilea în Europa ca număr al peşterilor, unele dintre acestea fiind adevărate bijuterii ale naturii.
Recomandări pentru activitățile montane odată cu relaxarea restricțiilor
Zilele acestea, Salvamont România a emis un comunicat de presă menit să atragă atenția asupra modului în care reluăm activitățile outdoor în contextul pandemiei
Pentru o excursie cât mai placută și ușoară, consider că trebuie acordată atenție specială modului în care ne facem rucsacul. Ce punem în el, ce lăsăm acasă etc.
Ziua Mondială a Apei și Ziua Internațională a Pădurii 2020
Sunt multe aspecte care fac din România o țară frumoasă. Un viitor sustenabil se poate clădi doar printr-o gestionare responsabilă a relației om-natură.