Faceți o alternativă către siteul vechi

Nedefinit
Forumuri: 

Cât timp este beta acest site dați posibilitatea oamenilor să utilizeze siteul vechi.  Momentan acesta este plin de bugguri care împiedică utilizarea.

imaginea utilizatorului vadrian@gmail.com

Da, subscriu

Site-ul este momentan inutilizabil.

A devenit dintr-un site serios cu informatii excelente pur si simplu alt blog cu poze si texte, numai bun de scroll-at cu prietenii in pauzele dintre ore sau pe la vreo terasa

Oriunde, numai de pe munte nu :(

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Salut! Orice schimbare are nevoie de un timp de obișnuință cu noul look și posibilități. Nu e nici pe departe un site de blog-uri. Pe noul portal există forum, descrieri foarte amănunțite ale traseelor (în continuă adăugare), o paletă largă de activități unde fiecare utilizator poate adăuga trasee de excaladă, ciclism, rafting, via-ferrata etc...

Luați-vă timp să vă familiarizați cu acesta și semnalați probleme punctate, ca să fim mai constructivi. :)

Fiecare din traseele vechi se regăsește pe portal, atât cu descrieri de text cât și cu track-uri gps.  Le găsiți cu funcția "Search". 

Toate cele bune,

Echipa Munții Noștri.

imaginea utilizatorului neco

Dvs. ati incercat ? Daca vrei, de exemplu, sa gasesti un traseu din Bucegi, cum procedezi ? In vechea versiune a site-ului era foarte simplu, erau enumerate si numerotate, 

imaginea utilizatorului thedude

Este imposibil de utilizat siteul pentru planificarea traseelor dintr-o zonă. 

imaginea utilizatorului Monica Rosu

Eu am incercat dar nu sunt de gasit toate traseele , cu harta si cu acele numere de trasee foarte utile. A fost o munca foarte laborioasa , de ce s-a renuntat la toate acele informatii ..

Va dau un exemplu : din Poiana Stanii (Regala) Sinaia la Poiana Tapului era foarte rapid de gasit traseul , alternative smd ! Pacat ca ati renuntat a acel site si acele informatii foarte bine structurate !

imaginea utilizatorului neco

Fata de vechea versiune a site-ului, care avea un rost si permitea o informare rapida si clara asupra diverselor trasee, aceasta versiune este absolut nefolositoare ! Am incercat cum mi s-a indicat ! Degeaba !

imaginea utilizatorului hoinar

Intr-adevar, poate fi o problema de obisnuinta, dar in versiunea veche a site-ului traseele erau listate mai logic si mai usor de gasit pt un anumit masiv. Functia de cautare pare ca nu este optimizata, am primit deseori mesajul "Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.".

imaginea utilizatorului CG

Funcția de căutare va fi optimizata în scurt timp, rămâi aproape!

imaginea utilizatorului Memnonious

Lipsesc si multe trasee. Nu gasesc de pilda traseul de creasta al Mtilor Rodnei de la Pasul Setref la Pasul Rotunda. Are ff multe probleme site-ul si nu poate fi utilizat la fel de usor ca cel vechi. Are multe erori si bug-uri. Ar fi bine pana se rezolva site-ul nou sa fie o alternativa la cel vechi. Multumesc frumos si felicitari pt initiativa!

imaginea utilizatorului CG

Am pus pe pagina de front, sub sigla MN, link spre pagina veche. Mulțumim

imaginea utilizatorului thedude

Mulțumim. Informațiile de pe siteul vechi sunt extrem de utile.

imaginea utilizatorului CG

Toate sugestiile voastre sunt tratate cu maxima seriozitate, astfel încât noul portal va fi pe deplin funcțional în cel mai scurt timp! Rămâi aproape!

imaginea utilizatorului Mikey

La sectiunea "trasee", dai click si iti arata un submeniu unde apare sectiunea "regiuni". Dai click pe "regiuni" si iti arata judetele, nu regiunile. E important sa faceti diferenta intre judete si regiuni. Altfel, seriozitatea si credibilitatea sunt puse la indoiala.

 

imaginea utilizatorului CG

Lucrăm la această problemă, în scurt timp va fi rezolvată! Rămâi aproape!

imaginea utilizatorului Mikey

Caut harta muntilor Fagaras si nu mi se deschide nimic. Eu nu mai inteleg - de fapt, ce ofera site=ul asta??

imaginea utilizatorului Dabija

Mie mi se deschide Harta Munților Făgăraș! Poate a fost o cădere de server! Am înțeles de asemenea că la căutare vor dispărea județele și vor apărea masivele! Așteptăm cu nerăbdare!

imaginea utilizatorului CG

Au ramas judetele dar au aparut si masivele! :)

 

imaginea utilizatorului Hercule

De ceva perioada linkul spre site-ul vechi a disparut. Rog pe cat posibil si o varianta de a putea accesa si site-ul vechi. Desi acesta parea sec si putin prietenos, din punct de vedere al informatiilor oferite se ridica mult peste site-ul actual. Pe cel vechi era simplu cu toata harta in fata sa cauti un traseu anume sau sa poti sa planifici combinatii de trasee/marcaje. Din pacate site-ul nou nu ofera (cel putin deocamdata) informatii sintetice, vizibile dintr-o privire, iar gasirea unui anumit traseu este o chestie de noroc.

Multumesc anticipat! Ramane la latitudinea dvs daca se va mai actualiza site-ul vechi cu harti >MN15.

imaginea utilizatorului Monica Rosu

Caut link ul catre versiunea veche a site-lui ! Cel mai mult apreciam ca exista o lista completa a traseelor pentru fiecare masiv si puteai gasi foarte repede un traseu si variante  .In aceasta noua varianta  a site-lui trebuie sa stii intai traseul ! Apreciam ca erau numeroate traseele si vedeam rapid legatura intre ele ! Va rog mai pastrati link ul la site-ul vechi , inca mai e de lucru la acesta varianta ! 

imaginea utilizatorului CG

Salutare! Din pacate un link spre vechiul site nu mai este posibil, va asiguram insa ca in scurt timp veti regasi tot ceea ce va doriti, inclusiv cautarea traseelor dupa numar, pe noul portal!

imaginea utilizatorului senty

O informare pentru cei din echipa administrativa:

Pentru marcarea traseelor turistice montane se utilizeaza urmatoarele semne:
a) banda verticala - pe fond alb - pentru marcarea traseelor
principale, numite si magistrale, care sunt, de regula, trasee de
creasta;
b) crucea cu brate egale - pe fond alb - pentru marcarea traseelor
de legatura;
c) triunghiul echilateral - pe fond alb - si punctul intr-un cerc
- pe fond alb - pentru marcarea traseelor secundare;
d) punctul cu cercuri duble de culoare alba si rosie pentru
traseele dus-intors.
 

Unde ati vazut voi DUNGI si BULINE??? Admit(em) ca unii turisti nu sunt informati, dar voi...

Corectati descrierile din site ca e pacat, si asa v-ati facut de rusine in ochii multora!

La fel si in cadrul postarilor pe mediile social (facebook).

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Bună Senty! 

Titulatura de Bulină Roșie, Bulină Galbenă, Bulină Albastră este folsită doar în descrierea artistică a traseelor. 

Am găsit de cuviință să folosim termenul pe care îl folosesc uzual iubitorii de munte (munțomanii) în teren.  Cu siguranță ai prieteni care folosesc acest termen. Nu e o lucrare a Academiei, ci o descriere artistică menită a fi citită de munțomani. 

Evident că am folosit în text și terminologia Punct Roșu (PR), Punct Galben (PG), Punct Albastru (PA)...deci, care ar fi rușinea în a folosi limbaj de munțomani?

P.S: Nu știm unde ai observat vreo descriere să folosească termenul Dungă Roșie, Albastră, Galbenă etc. Nu există nici un text din cele peste 600 de descrieri care să folosească așa ceva. E o exagerare de amorul artei. Hai să conlucrăm pe problemele grave, ok?

imaginea utilizatorului senty

Salut,

Cu siguranta am avut si voi mai avea cunoscuti in jurul meu care in loc de banda si punct folosesc dungi si buline. Intotdeauna ii corectez, e ca si cum as accepta ca in loc de gaura sa i se zica... "borta". Oamenii de munte folosesc terminologia corecta, restul...

Pe un site ce se doreste a informa/educa corect, nu cred ca-si au rostul termenii populari/regionali. O exprimare corecta ar fi banda, triunghi, cruce, punct (rosu, galben, altastru) pe fond alb, altfel incepatorii ar putea face si confuzii cu alte marcaje (de ex. forestiere)!

Cum ziceam, e pacat de munca depusa (de voi direct sau colaboratori)

Exemplu cerut:

Traseul nr. 20 Bulină Roșie unul dintre cele mai ușoare trasee montane din Bucegi, un traseu simplu, ce nu pune mari dificultăți, traversând câteva poienițe, cu o singură porțiune de urcare mai susținută, pe piciorul Muchiei Cenuşii, și continuând în urcare domoală până la Cbana Diham și mai departe spre Poiana Pichetul Roşu.
 
Cu siguranta mai sunt si altele descrieri; nu toate sunt gresite!
imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Salut din nou!

Știm că ești un membru activ al comunității iubitorilor de munte și unul din oamenii de seamă care pun umărul la remarcarea și marcarea traseelor turistice din munți. Putem să înțelegem grija ta pentru folosirea inadecvată a termenilor din această categorie.

Te asigurăm că nu am folosit niciodată terminologia Dungă Roșie, Albastră, Galbenă. 

"Bulină Roșie" este folosit uzual de munțomani în teren, dar înțelegem și punctul tău de vedere, drept pentru care vom scoate această formulare din descrieri.

Toate cele bune și succes în continuare!

imaginea utilizatorului senty

Salut,

Cabana Capra - Monumentul Alpinistilor; marcaj: dunga albastra

Monumentul Alpinistilor - Saua Capra; marcaj: dunga rosie

 

In alta ordine de idei, daca nu e complicat... in aplicatia de mobil (ios/android) ar fi mai util ca punctul ce marcheaza localizarea GPS pe harta, sa fie mai mic, eventual inlocuit cu o cruce ceva. In forma actuala, acopera unele detalii ale hartii, chiar daca sunt la zoom maxim.

Toate bune.

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Buna din nou!

 

Acele trasee sunt ale utilizatorului Scooby si deci denumite de el cum doreste. :)

Toate traseele create de Muntii Nostri sunt cu marcajele reglementate. Banda, Cruce, Punct.

Legat de punctul de pe aplicatie, da, am discutat si acest aspect cu dezvoltatorii aplicatiei noi ce va aparea undeva la inceputul lui 2019.

 

Carari usoare!

imaginea utilizatorului Hercule

Apropo de punctul ce marcheaza locatia, as sugera folosirea unei alte culoari decat rosu. E greu de distins punctul pe o harta plina de marcaje rosii (Bucegi de exemplu).

 

 

imaginea utilizatorului Memnonious

Salutare! Lipsesc trasee din MN Rodnei : 03MN01 si 03MN23. Atat am observat pana acum. Multumesc!

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Da, se lucrează și la implementarea traseelor omise din varii motive (inclusiv erori ale platformei)...Mulțumim!

imaginea utilizatorului imanolescu

Buna ziua,

Vreau sa va intreb ce planuri aveti pentru anul acesta referitor la editare harti noi si actualizare aplicatie. Cam pe cand preconizati ca vor apare urmatoarele harti?

Multumesc pentru munca ce o faceti si va doresc spor la treaba!

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Bună ziua! Am discutat cu cartografii și avem un răspuns aproximativ.

Momentan se află în lucru la birou hărțile Harghita și Șureanu.

Terminate pe teren, neîncepute în birou: Godeanu-Ţarcu-Muntele Mic și Munții Cindrel

imaginea utilizatorului vali.petricele

Buna ziua,

Aplicatia noua pentru android nu mai are pe harta marcajele traseelor. Acesta imi pare un mare neajuns pentru ca in multe situatii nu exista semnal de la sateliti, mai ales in padure cand ploua. Cu aplicatia veche m-as fi uitat pe harta si cu un altimetru as fi putut sa imi dau seama unde ma aflu ca si cu o harta de hartie, cu avantajul ca telefonul e mult mai usor de manevrat. Se poate trece inapoi la vechea aplicatie sau se pot activa marcajele?

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Bună ziua! Se lucrează la îmbunătățirea datelor din Osm și până la mijloc de iulie vor fi implementate mai multe detalii inclusiv marcaje. Toate cele bune!

imaginea utilizatorului Hercule

Am instalat si eu noua versiune. Ce sa zic, aplicatia veche era o harta in adevaratul sens al cuvantului, aplicatia noua arata placut ochiului dar dpdv al utilitatii si a functionalitatii este mult sub ceea ce ai avea nevoie fiind pe un traseu de munte.

Asa ca "good bye" versiune noua, "welcome back" versiune anterioara. Linkul dat de dvs catre o versiune mai veche inca functioneaza, va rog sa il pastrati in continuare ca o alternativa.

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Bună ziua!

Aplicația veche posibil să meargă momentan, dar pentru MULTE combinații de Android nu merge. Noul app, va fi îmbunătățit pe baza sugestiilor punctate, succinte și constructive trimise pe office@muntii-nostri.ro 

imaginea utilizatorului sws

Va rog mult sa permiteti si utilizarea vechii aplicatii pentru ca avea tot ceea ce este nevoie: o harta si o aplicatie de localizare. E foarte bine ca ati dezvoltat noul format, insa acesta este mult prea sofisticat pentru o simpla calatorie pe munte. Multumesc pentru tot ce ati facut pana acum.

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Bună ziua! nu e vorba că am complicat-o inutil.

Noul app e upgradat la zi cu toate traseele, inclusiv pt mountain bikeri. Orice produs trebuie să aibă o dezvoltare complexă care să răspundă cât mai multor nevoi. Comunitatea a crescut mult, la fel și nevoile.

Sunt f multe chestii pe care le dorim, pe baza sugestiilor. Și app-ul tot gratis e. Totul ține de obișnuință.

Există un ghid pe Facebook, un altul pe site, cine dorește să învețe, se va bucura de noile posibilități.

Nu putem menține vechiul app, nici tehnic (nu se pot 2 intr-acelasi timp mai ales în Apple store și nici pe Google play), și nici nu mai era potrivită pt mileniul 3.

imaginea utilizatorului Hercule

Buna seara,

Am testat partea de personalizare traseu si aplicatia noua pornind de la urmatoarea situatie: in muntii Hasmas unul din cele mai frumoase trasee este din Balan la varful Hasmasul Mare, trecand pe la Piatra Singuratica. Nu exista traseu MN “oficial” pentru aceasta, de aceea am folosit functia de personalizare de pe site. E o zona bine cunoscuta de mine iar scopul exercitiului si a calatoriei a fost de a testa aplicatia+personalizarea si nu de a ma ghida dupa aceasta. Constatari despre functia de personalizare traseu:

 • Am plecat de la traseul 19MN67, continuand cu desenare “draw route along roads” o portiune pe traseul de creasta si final pe traseul 19MN65.
 • Usor de desenat cu aceasta optiune, cursorul se lipeste de traseu neputand astfel gresi. (o problema ar putea fi un traseu circular care til deseneaza automat pe latura care vrea el, probabil cea mai scurta. Posibil sa se poate evita aceasta problema prin adaugarea de puncte GPX, inca n-am testat)
 • Traseul nou desenat apare imediat cu toate caracteristicile: lungime, durata, urcare, precum si mini harta distanta/altitudine. Super!
 • Se salveaza traseul personalizat care apoi se regaseste in profilul userului. Traseul se poate exporta ca PDF si GPX. Traseul creat nu e disponibil altor useri.
 • O parere personala: functia de personalizare este o mica bijuterie si te poate ajuta pentru combinatii de trasee, circuite, etc.

Ulterior cu traseul GPX in mana am incercat si aplicatia. Constatari si posibile idei de imbunatatire:

 • Aplicatia nu are posibilitatea de a se loga la un anumit cont de unde sa se poata accesa traseele personalizate. Deasemenea aplicatia nu permite importarea de fisiere GPX cu un anumit traseu personalizat. De aici, munca facuta anterior pentru personalizarea traseului e doar informativa iar aplicatia nu te ajuta in teren in acest caz.
 • Aplicatia urmareste destul de bine locul din teren, am stat pe traseu si am mai deviat pentru verificare. Si la zoom mare locatia este destul de precisa, chiar m-a ajutat sa vad ca nu merg bine si sa gasesc traseul bun atunci cand am gresit din cauza lipsei marcajului. Nu am observat sa fi pierdut semnalul GPS.
 • Culorile traseelor din aplicatie sunt destul de sterse, in conditii de soare aproape ca nu se disting de restul hartii. Ar fi potrivite culori mai intense pentru traseul propriu zis, un contrast mai mare pentru verde in zonele de padure/jnepenis/pasune/etc, umbrirea versantilor(hillshading) mai puternica iar liniile de cota marcate cu o culoare distincta. Liniile de cota sunt greu de observat pe telefon si in conditii ideale.
 • Harta e destul de simpla in detalii in comparatie cu hartile anterioare nevectoriale. Mai jos e un exemplu cu aceeeasi zona atat in aplicatia veche cat si in cea noua.

 • Deasemenea notatiile de pe harta (simboluri, denumiri, cote, etc) sunt foarte, foarte mici, personal nu vad sa citesc de pe telefon nici char cu ochelari, iar facand zoom textul si simbolurile raman la fel de mici. La diverse nivele de zoom unele trasee nu se mai afiseaza.
 • Sistemul de pinuri de la trasee e dificil de utilizat atat pe aplicatie cat si pe site. Sunt trasee cu plecare din acelasi loc si care nu le poti vedea separat. De exemplu, apropo de Hasmas, sunt doua trasee din Balan la Piatra Singuratica (TR si BA), atat in aplicatie si pe site nu se poate selecta decat unul din ele. Ca sa pleci mai departe de la Piatra Singuratica pe traseul de creasta ai foarte mult de cautat pana ajungi la pin-ul aferent si acela aflat la vreo 30 km pe harta de locul unde te afli.
 • Am mers o portiune pe traseul 19MN67 marcat in aplicatie, lucrurile sunt putin mai ok dpdv al vizibilitatii traseului selectat. Ar fi super daca s-ar putea implementa si niste informatii suplimentare: distanta parcursa, cat mai e de urcat, etc.
 • Destul de confuza pagina cu variantele de descarcare, pentru a te descurca cu mix-ul de masive si judete trebuie sa stii ceva mai multa geografie.

Poate veti lua in considerare aceste observatii la urmatoarele revizii, care nu m-ar deranja sa fie cu plata atata timp cat aplicatia va indeplini cu succes rolul unei harti virtuale aduse la pretentiile secolului XXI. Munt succes in continuare!

PS. Toate traseele de la MN19 Giurgeu-Hasmas au la descriere harta MN21 Harghitei, va rog corectati.

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Multumim pentru feedback. Chiar apreciem. E un mesaj foarte bine punctat si structurat. Aceste aspecte le cunoastem in mare parte si le-am semnalat si documentat, trimitandu-le dezvoltatorilor. Din pacate procesul dureaza mai mult, fiind o bariera lingvistica. Partenerii nostri sunt din Austria.

Lucram totusi la cateva idei de tutoriale pt ca lumea sa se familiarizeze cu noul app si noul site.

Speram pana la finele anului sa mai rezolvam din ele, avand in vedere si faptul ca anual scoate 4-5 harti noi, adica volumul de munca e destul de mare.

Toate cele bune si carari usoare!