Touristik Label - 1 19MN62: Cabana Ecolog - Creasta Munticelu - Vf. Munticelu

Legătura Cabana Ecolog - Vf. Munticelu (prin Jgheabu cu Luşi)
Traseul 62 Bandă Albastră vizitează rezervația Cheile Șugăului – Peștera Munticelu, sit natural aflat la intrarea în Cheile Bicazului (8 km de stațiunea Lacul Roșu). Poteca BA urcă pe Vf. Munticelu și sfârșește pe Culmea Munticelu - Criminiș, loc de belvedere cu vederi panoramice spre Ceahlău.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,65km
Durată
2:30-3:15h
Urcare
679m
Coborâre
33m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la Cabana Ecolog ţinând Jgheabu cu Luşi ascendent 1,4 km până ni se deschide o poiană. Nu intrăm în poiană ci o luăm la stânga 70 m, ajungând la popasul belvedere de pe Vf. Munticelu. De aici menţinem creasta spre nord, descendent, până intr-o şa unde ne intersectăm cu marcajul CA. Din şa continuănd să ţinem creasta dar la liziera pădurii, în 800 m ajungem pe Culmea Munticelu - Crimiş.

Etape

Cabana Ecolog - Jgheabu cu Luşi - Creasta Munticelu - Vf. Munticelu

Descriere

Traseul 62 BA face legătura între Cabana Ecolog, aflată la intrarea în rezervația Cheile Șugăului – Peștera Munticelu și creasta Vf. Munticelu. Un traseu destul de solicitant, cu aprox. 700 m diferențe de nivel, în cca. 3 h. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

La intrarea în Cheile Bicazului (cca. 8 km de stațiunea Lacul Roșu) găsim o poartă de lemn, de acces în rezervatia Cheile Sugaului – Munticelu. Urcăm spre Cheile Șugăului până la Cabana Ecolog, de unde se poate închiria echipament pentru traseele de via ferrata Astragalus aflate în zonă. De la cabană urmăm un parcurs comun PG-TR-BA. pe Jgheabu cu Luşi (o vâlcea cu grohotiș), având la dreapta creasta Piatrei Glodului. 

Peisajul montan este deosebit, format din creste și țancuri cu forme ciudate, iar în partea superioară găsim o poiană de unde continuăm la stânga până la locul de belvedere de pe Vf. Munticelu (1381 m). Trecem de șaua unde ajunge CA (traseul 63). În fața noastră se deschide o frumoasă panoramă spre Culmea Criminiș și chiar spre Munții Ceahlău.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

19MN62: Cabana Ecolog - Creasta Munticelu - Vf. Munticelu în Neamţ, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră