Touristik Label - 1101MN13: Azuga - Cabana Diham

Traseul nr. 13 Triunghi Galben este un traseu simplu, care nu necesită mare efort sau pregătire excepțională într-ale muntelui, o plimbare pentru savurat natura, închegat gașca și observat abruptul Bucegilor, Munții Baiului, Piatra Mare și Postăvarul, de pe Vârful Grecu, dacă se face un un mic detur de 5 minute. Se urmează drumul forestier de pe Valea Grecului, apoi din Șaua Grecului (legătura cu Traseul 12 Triunghi Albastru) se continuă pe drumul auto nemodernizat, pentru 20-25 de minute până la Cabana Diham.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
6,50km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
550m
Coborâre
170m
Vârf
1433m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Gara Azuga mergem circa 150 m spre nord, trecem apa Prahova şi urcăm pe Valea Grecului pe drum forestier 30-40 de minute (legătura cu traseul 14 la începutul drumului forestier). Continuăm apoi pe potecă pe firul Văii Grecului şi după încă 15-20 de minute părăsim firul văii şi urcăm în serpentine abrupte şi strânse pe versantul stâng (drept geografic) până în Şaua Grecului, aflată între Vârful Grecului şi Vârful Leuca Mare. În stânga, traseele 14 (triunghi galben) şi 15 (bandă albastră) merg pe curbă de nivel, spre Şaua Baiului şi în dreapta, pe sub Vârful Leuca Mare, spre Azuga. Mergem în stânga pe sub Vârful Grecului, urcăm pe culme pe Vârful Leuca Mică (marcaje vechi) şi coborâm la Dihamul Militar (unitate militară) (legătura cu traseul 16) şi apoi în Şaua Baiului (legătura cu traseele 12, 16, 18, 45).

Etape

Gara Azuga (940 m) - Valea Grecului - Şaua Grecului (1385 m) - Şaua Baiului (1354 m) - Cabana Diham (1320 m).

Descriere

Un traseu de o zi ce se adresează tuturor categoriilor de împătimiți ai munților, de la avansați la începători, de la copii la părinți, mai puțin umblat, ce oferă perspective asupra Munților Baiului, Postăvaru, Piatra Mare și evident, Bucegi.
Traseul pleacă din Azuga și ajunge până la Cabana Diham prin pădure și pe culmi domoale și are marele avantaj că oferă panoramei excelente asupra abruptului Bucegilor. Iarna, în condiții de zăpadă mare se fac 3 ore și jumătate până la Cabana Diham. Traseul este potrivit atât pentru plimbare pe jos cât și pentru schi de tură.
Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Ea oferă un excelent loc de odihnă şi este în acelaşi timp un punct de plecare pentru numeroase excursii în împrejurimi sau în excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham (1320 m) este o destinaţie spectaculoasă şi accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Azuga - Cabana Diham în Bucegi-Leaota, Braşov, Prahova, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu.