Touristik Label - 1101MN14: Azuga - Şaua Baiului

Traseul nr. 13 Triunghi Galben este un traseu simplu, care nu necesită mare efort sau pregătire, comun pe majoritatea traseului cu traseul nr. 13, excepție fiind porțiunea de urcare pe versantul stâng al Văii Grecului pe Culmea Grecului până la intersecţia cu traseul 15, sub Muntelui Leuca Mare (1442 m).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
5,60km
Durată
3:30-4:00h
Urcare
500m
Coborâre
90m
Vârf
1427m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Gara Azuga mergem circa 150 m spre nord, trecem apa Prahova şi urcăm pe Valea Grecului pentru 50-100 de metri (legătura cu traseul 13). Urcăm pe versantul stâng al Văii Grecului pe Culmea Grecului 1-1 ½ ore până la intersecţia cu traseul 15 pe versantul estic al Muntelui Leuca Mare. Facem stânga şi în 10-15 minute suntem în Şaua Grecului, unde intersectăm traseul 13. Continuăm spre Vârful Leuca Mică pe care îl ocolim pe marcaje pe versantul sudic şi înainte de U.M. Dihamul Militar întâlnim traseul 16 şi continuăm până în Şaua Baiului (legătura cu traseele 12, 13, 18, 45).

Etape

Gara Azuga (940 m) - Culmea Grecului - Şaua Grecului (1385 m) - Şaua Baiului (1354 m).

Descriere

Un traseu de o zi ce se adresează tuturor categoriilor de împătimiți ai munților, mai puțin umblat, ce oferă perspective frumoase asupra Munților Baiului, Postăvaru, Piatra Mare și evident, Bucegi.
Traseul pleacă din Azuga și ajunge până în Șaua Baiului prin pădure și pe culmi domoale și are marele avantaj că oferă panoramei excelente asupra abruptului Bucegilor. Acest traseu se adresează tuturor categoriilor de împătimiți ai munților, de la avansați la începători, de la copii la părinți. Odată străbătură culmea Grecului, se iese în Șaua Grecului, se continuă pe sub Vârful Leuca Mică 1448 m și mai departe în Șaua Baiului, de unde ni se deschide perspectiva încântătoare a Morarului și Bucșoiului. De aici se poate continua pe drumul auto nemodernizat, pentru 20-25 de minute până la Cabana Diham.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Azuga - Şaua Baiului în Bucegi-Leaota, Braşov, Prahova, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu.