Bran (750 m) - sub Măgura Mare (1375 m) - Şaua Măgura - Măgura (1109 m)

Traseul nr. 26 Triunghi Albastru este un traseu ușor, de legătură, pe Culmea Măgurii, puțin umblat (cu marcaje rare), dar care oferă perspective minunate ale crestelor înconjurătoare (Bucegi și Piatra Craiului) și a satelor de munte de pe culoarul Rucăr-Bran.
0

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la valea Moieciului/DN73 din localitatea Bran (750m) (comun cu traseul 22). Trecem podul în Poiana Inimii Reginei Maria (în dreapta la marginea pădurii găsim cavoul şi cripta inimii Reginei Maria). Pe o distanţă de 830 de metri urcăm accentuat (pantă 28%) până la altitudinea de 980m unde ieşim într-o poiană lungă. Continuăm în urcare prin poiana lungă printre limita pădurii şi gardul electric pentru animale. După poiană urcăm câteva zeci de metri prin pădurea de foioase şi ieşim la un gard de piatră. Este gardul casei celei mai înalte din cătunul Măguricea ce aparţine de Moieciu de Sus. Trecem de două ori gardul de piatră şi urcăm 800 de metri prin şaua înierbată. În urcare (110m diferenţă de nivel) prin pădure ajungem într-o înşeuare de unde o variantă a traseului urmează traseul 22 până în Şaua Măgura (marcaje comune). Mergând pe varianta veche a traseului, coborâm spre nord 63 de metri diferenţă de nivel (pantă 27%) pe Padina Lupului şi cotim la stânga spre nord-vest pe curbă de nivel care după 630 de metri ne conduce în Şaua Măgura. Lăsăm în faţă traseul 22 şi noi cotim la stânga spre sud pentru 200 de metri pe curbă de nivel (până la un stâlp de marcaj). Cotim la dreapta în coborâre 250 de metri (50 de metri diferenţă de nivel) pe versantul drept al firului slab al vâlcelului de deasupra Măgurii. De aici pe curbă de nivel uşor descendentă pierdem 50 de metri diferenţă de nivel până la un gard de lemn şi cotim la stânga pentru alţi 190 de metri până la drumul principal din satul Măgura.

Descriere

Traseul nr. 26 TA este un traseu de legătură între Bran și satul Măgura pe Culmea Măgurii pe sub vârful cel mai înalt al acestui lanț montan domol, Vf. Măgura Mare 1375 m fără grad de periculozitate, dar cu riscuri mari de a rătăci poteca, fiind un traseu puțin umblat, mai ales pe porțiunea Șaua Măgura - Sat Măgura.
Măgura Branului oferă prilej de plimbare pentru 5-6 ore; ieșire scurtă, relativ ușoara, dar foarte pitorească, datorită masivelor impunătoare care o înconjoară (Bucegi și Piatra Craiului) și a perspectivelor deosebite asupra satelor Sohodol, Poarta, Simon, Moeciu de Jos și Bran.
Traseul porneşte de la valea Moieciului / DN73 din localitatea Bran (750m) (comun cu traseul 22), se trece podul în Poiana Inimii Reginei Maria, apoi se urcă accentuat (pantă 28%) până la altitudinea de 980m unde se iese într-o poiană lungă. De aici se străbate pădurea de foioase, iar apoi se ajunge la gardul de piatră al ultimei case din cătunul Măguricea ce aparţine de Moieciu de Sus.
Urmează o urcare de 800 de metri prin şaua înierbată, și apoi o coborâre destul de accentuată (pantă 27%) pe Padina Lupului. Se continuă pe curbă de nivel până în Şaua Măgura, unde lăsăm în faţă traseul 22 BR ce merge spre Vf. Prislop și mai departe spre Fântâna lui Botorog.
De aici se coboară 250 de metri (50 de metri diferenţă de nivel) pe versantul drept al firului slab al vâlcelului de deasupra Măgurii și se continuă până la drumul principal din satul Măgura.
În zilele însorite, de pe Culmea Măgurii se pot admira Zărneștiul și Piatra Mică, creasta principală a Pietrei Craiului și localitățile Măgura, Peștera și Moieciu având în fundal crestele Leaotei.

Observații

Marcaje rare între şaua Măgura şi satul Măgura

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Bran (750 m) - sub Măgura Mare (1375 m) - Şaua Măgura - Măgura (1109 m) în este un traseu de $type $difficulty.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment