Touristik Label - 8 Buşteni - V. Cerbului

Traseul ce unește telecabina Bușteni de V. Cerbului
Traseul nr. 6 Punct Galben este un traseu ușor, accesibil tot timpul anului și se parcurge în 1h și 30 min. Poteca străbate Culmea Păltinului, apoi înconjoară Plaiul Munticelului până la drumul auto de pe Valea Cerbului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
4,20km
Durată
~1:30h
Urcare
220m
Coborâre
230m
Vârf
1127m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

De la staţia de telecabină Buşteni urcăm în dreapta prin pădure, până la altitudinea de 1100 m, sub marele S al partiei Kalinderu. Coborâm pe pârtie 100 m diferenţă de nivel până deasupra ultimei coborâri a pârtiei vechi şi facem stânga, pe un drum de TAF, care ajunge în pârtia Kalinderu 2. Traversăm pârtia şi pe deasupra parcului de distracţii ”Fun Park” traversăm firul Văii Albe, pe drum forestier şi coborâm până deasupra Căminului Alpin (aflat în capătul străzii Coştila din Buşteni), unde întâlnim traseul 9 (triunghi roşu). Urmăm prin pădure poteca marcată ce ne coboară în 20-25 de minute în Valea Cerbului.

Etape

Buşteni - Pârtia Kalinderu - Valea Cerbului.

Descriere

Valea Cerbului - Poiana verde de la poalele Munţilor - este aşezatǎ în zona nord-vestică a stațiunii Bușteni. Este cea mai importantă vale de pe versantul prahovean al Munților Bucegi, o vale încântǎtoare ce despicǎ un lanţ de munţi, atracţie pentru turiştii care aleg sǎ petreacǎ câteva clipe în natură la poalele munţilor. Încă din luna mai, oamenii vin aici pentru momente de liniște și relaxare, amplasându-şi corturi și rulote, motiv pentru care Valea Cerbului mai este denumită și „Orașul pe roți”. An de an, sute de familii din toate colţurile ţării se mută cu rulota pe Valea Cerbului, din Buşteni, din mai până toamna târziu. Traseul pornește de la staţia de telecabină Buşteni, urcă pe sub pădure pe Culmea Păltinului, întâlnind 2 izvoare, până la altitudinea de 1100 m, apoi coboară în poiana Kalinderu sub pârtie. Se intră pe un drum forestier ce duce până deasupra Căminului Alpin, unde întâlnim traseul 9 (triunghi roşu Bușteni - Mălăiești). și mai departe prin pădure coborâm în 20-25 de minute în Valea Cerbului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Buşteni - V. Cerbului in Bucegi-Leaota, Prahova, Braşov Ciclist is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment