Touristik Label - 9 Cabana Bâlea Cascadă - Cascada Bâlea

Legătura Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, pe Valea Bâlea
Traseul nr. 31 Bulină Roșie este traseul de vizitare a Cascadei Bâlea, pornind de la Cabana Bâlea Cascadă și urmând firul Râului Bâlea. În primă fază poteca urcă pe o potecă largă, pe malul estic până lângă niște stâlpi de electricitate, apoi urcă pieptiș pe deasupra râului până sub Cascada Bâlea. Este un traseu lesne de parcurs, cu diferențe de nivel de aprox. 300 de m, pe parcursul a 1 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva minunată asupra sectorului inferior al cascadei Bâlea.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,30km
Durată
~1:00h
Urcare
290m
Coborâre
0m
Vârf
1468m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Bâlea Cascadă, urcăm pe firul Râului Bâlea, pe malul estic, pe o potecă largă, până lângă nişte stâlpi de electricitate. De aici, poteca urcă pieptiş şi traversează pe deasupra râului până când ajungem sub Cascada Bâlea.

Etape

Cabana Bâlea Cascadă - Cascada Bâlea

Descriere

Traseul nr. 31 PR este un traseu de dificultate ușoară, urmând poteca ce urcă pieptiș pe firul Râului Bâlea, până la baza cascadei. Este un traseu cu marcaj bun, ce poate pune probleme iarna, în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii și care necesită echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Pornind de la Cabana Bâlea Cascadă şi drumul Transfăgărăşan, vom urca spre sud,  împreună cu marcajul Cruce Roșie (traseul 29 ce urcă pe Valea Doamnei) și marcajul Triunghi Albastru (traseul 30 ce urcă mai departe la lacul Bâlea). La scurt timp, ele vor traversa pârâul, noi continuând pe malul estic, pe o potecă largă, până lângă nişte stâlpi de electricitate.  De aici, poteca urcă pieptiş pe deasupra râului până sub Cascada Bâlea.

Cascada Bâlea, denumită și Urlătoarea Bâlei, datorită ropotului înspăimântător al apelor, are o cădere în trepte de cca. 60 de m și poate fi văzută în adevărata ei mărime din telegondolă. De pe traseu vom vedea doar segmentul inferior.

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Bâlea Cascadă - Cascada Bâlea in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră