Touristik Label - 10 Cabana Brusturet (1000 m) - Cabana Pietricica (1206) - Poiana Pietricica

Legătura Cabana Brusturet - Cabana Pietricica
Traseul nr 31 Triunghi Albastru este un traseu de dificultate medie, datorită ultimei porțiuni în urcare mai pronunțată spre Poiana Pietricica. Pentru prima porțiune însă, poteca străbate drumul auto forestier ce leagă Cabana Brusturet de Cabana Pietricica, într-o urcare lină. Traseul însumează 600 de m diferență de nivel într-o drumeție de 2.5 - 3 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
5,70km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
540m
Coborâre
60m
Vârf
1478m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la cabana Brusturet (1000 m) (intersecţie cu traseele 28, 29, 32) pe drumul forestier spre Cabana Pietricica. Urcăm 2.1 km (100 m diferenţă de nivel) spre Valea Muierii spre sud-vest şi cotim la dreapta pe firul văii amintite 1.4 km până la Cabana Pietricica (1206 m). De aici urcăm încă 250 de metri pe drumul forestier, trecem pe dreapta Văii Muierii şi după 50 de metri se termină drumul forestier. Continuăm pe potecă în urcare pe un vâlcel larg acoperit parţial de iarbă şi arbuşti pentru 900 de metri (200 de metri diferenţă de nivel) şi ieşim într-o poiană lungă. Parcurgem poiana uşor în urcare, traversăm o scurtă zonă împădurită şi ieşim în a doua poiană (1420 m). După această poiană continuăm încă 100 de metri în urcare şi ieşim în partea estică a Poienii Pietricica. În urcare uşoară ajungem după 200 de metri la Stâna Pietricica (intersecţie cu traseul 20).

Descriere

Traseul nr 31 TA face legătura între Cabana Brusturet și poteca pastorală pe Muchia Pietricica, prelungirea sudică a crestei Pietrei Craiului. Este un traseu în urcare, de pătrundere în masiv, dar fără multe dificultăți, existând o porțiune de marcaje rare pe drumul auto forestier ce leagă Cabana Brusturet de Cabana Pietricica.
Cabană Brusturet, actuală pensiune în regim hotelier, este amplasată în mijlocul unei poienițe, într-un decor de poveste, locație preferată de turiștii cu cortul în spinare, așa-numiții “melci ai muntelui”. De aici se urmărește drumul forestier dintre cabana Brusturet (1020 m) și cabana Pietricica (1200 m), fără mari diferențe de nivel pe parcurs. Poteca urcă pe valea Muierii, după ce ocolește prin "spate" cheile Brusturetului și taie pe curba de nivel Piscul Vulturului (1113 m).
Izolată în mijlocul pădurii de brad, fără vecini pe o raza de 4 Km, Cabana Pietricica este o cabană singuratică de munte, în regim hotelier, situată în partea sudică a Munților Piatra Craiului - Parcul Național Piatra Craiului, într-un cadru sălbatic și izolat, la confluența Văii Muierii cu Valea Ursului, în punctul denumit și "La Coșere".
De aici se continuă în urcare pe drumul forestier, trecând pe dreapta Văii Muierii și se intră apoi pe o potecă pe un vâlcel larg acoperit parţial de iarbă şi arbuşti, ieșind într-o poiană lungă. Mai departe, se traversează o scurtă zonă împădurită şi se iese în a doua poiană (1420 m). După încă 100 de metri în urcare se ajunge în partea estică a Poienii Pietricica, de unde se continuă spre Stâna Pietricica (intersecţie cu traseul 20 PR ce face legătura cu Creasta Pietrei Craiului).

Observații

Marcaje rare până la Cabana Pietricica (drum auto închis circulaţiei publice)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cabana Brusturet (1000 m) - Cabana Pietricica (1206) - Poiana Pietricica în Bucegi-Leaota, Argeş, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră