Cabana Caraiman - Crucea Eroilor

Deși un traseu scurt Traseul 42 Bulină Albastră este un traseu mediu / dificil strâbătând Brâna Mare a Caraimanului, legătura dintre Cabana Caraiman și monumentul istoric unic în lume ca amplasare, Crucea Eroilor Neamului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
1,60km
Durată
~0:45h
Urcare
260m
Coborâre
10m
Vârf
2284m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Caraiman (legătura cu traseul 8) poteca urcă pe Brâna Caraimanului pe sub pereţii Caraimanului, traversează fiecare vâlcel ce străbate pereţii verticali şi iese în urcare uşoară pe platforma pe care se află Crucea Eroilor Neamului (legătura cu traseul 41).

Etape

Cabana Caraiman (2025 m) - Crucea Eroilor Neamului (2291 m).

Descriere

Un traseu foarte scurt, dar care pune probleme drumeților care nu au o condiție fizică bună sau au frică de înălțime. Considerată una din cele mai periculoase poteci, însă fără o diferență pronunțată de nivel, Traseul 42 PA, leagă Cabana Caraiman de monumentul istoric unic în lume ca amplasare, Crucea Eroilor Neamului (legătura cu traseul 41).
Iarna, traseul este interzis, de asemenea este primejdios pe vreme nefavorabilă, când poteca este cufundată în ceață sau primăvara, când şiştoacele pe care le traversează mai păstrează zăpadă. Fiind o brână, poteca este foarte îngustă și nu se aseamănă cu o plimbare prin parc.. Traseul șerpuiește deasupra unei prăpastii de speriat și se cuibărește la baza unui perete stâncos impozant, Brâna Mare a Caraimanului.
Trebuie să amintim și de amplasarea din Șaua Mică a Caraimanului, la 2025 m, a Cabanei Caraiman, loc care oferă niște panorame savuroase asupra Bușteniului, Crucii Caraimanului, Munții Baiului și Brana Mare a Caraimanului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cabana Caraiman - Crucea Eroilor în Bucegi-Leaota, Prahova, Bucegi-Leaota, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment