Câinenii Mici - V. Satelor - Plaiul Grebleşti

Traseul nr. 4 Punct Albastru este un traseu de pătrundere în arealul Munților Făgăraș, făcând legătura între satul Câinenii Mici și stâna Ciungi, aflată pe Plaiul Grebleştilor, o continuare a Muntelui Coții ce se desprinde din creasta principală. Traseul urmează drumul forestier de pe firul văii Satului, înțesată cu microhidrocentrale până la Stâna Ciungi (intersecție cu traseul 5), pe un traseu care permite practicarea cicloturismului. Este un traseu de dificultate medie (lipsă marcaje!), cu diferențe de nivel de aprox. 900 de m, pe parcursul a 3 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva asupra văilor înconjurătoare și asupra culmilor ce câștigă altitudine până spre creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
7,31km
Durată
2:45-3:15h
Urcare
700m
Coborâre
0m
Vârf
1062m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu accesibil pentru cicloturism. Din centrul satului Câinenii Mici, mergem pe firul văii până la ieşirea din sat şi continuăm în amonte spre NE. Mergem pe drumul forestier principal, trecem pe lângă amenajări hidrotehnice şi microhidrocentrale de dată recentă. Pe marginea drumului există mai multe construcţii abandonate, gen canton forestier. Continuăm pe Valea Satului şi la altitudinea de aproximativ 900 m, urcăm în dreapta pe un drum forestier în serpentine. Nu există marcaje sau stâlpi indicatori. Traseul se opreşte în culme, la altitudinea de aproximativ 1200 m, la Stâna Ciungi, loc în care traseul întâlneşte marcajul TA ce vine dinspre Grebleşti.

Etape

Câinenii Mici - Valea Satelor - Plaiul Grebleşti

Descriere

Traseul nr. 4 PA este un traseu de dificultate medie, însă lipsa marcajelor poate crea probleme de orientare. În primă fază se urmează drumul forestier de pe firul văii Satului până la ieşirea din sat, iar apoi se continuă pe lângă amenajări hidrotehnice şi microhidrocentrale de dată recentă, depășind 5 poduri. Alături de acestea vom remarca și mai multe construcții abandonate, de tipul cantoanelor forestiere.

Curând vom părăsi drumul forestier de pe firul văii și vom urca în dreapta, pe un drum forestier secundar, care se unduiește în serpentine (lipsă marcaje!) până la altitudinea de aproximativ 1200 m, la Stâna Ciungi, loc în care traseul întâlnește marcajul Triunghi Albastru ce vine dinspre Grebleşti (traseul 5).

Observații

Fără marcaj. Traseu periculos iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Câinenii Mici - V. Satelor - Plaiul Grebleşti în Făgăraş, Vâlcea, Lotrului-Latoriţei este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment