Touristik Label - 707MN38: Căldarea Văiuga - Şaua Văiuga

Legătura Muchia Buteanu - Vf. Vânătarea lui Buteanu
Traseul 38 Punct Albastru este traseul de legătură între Căldarea Văiuga (aflată în sectorul superior de sub Muchia Buteanu) și Șaua Văiuga, de sub vârful Vânătarea lui Buteanu. Este folosit pentru accesul la Vf. Vânătarea lui Buteanu dinspre Muchia Buteanu (BA). Iarna, accesibil în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii (sub Peretele Buteanului).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
0,98km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
310m
Coborâre
10m
Vârf
2409m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Căldarea Văiuga ţinem direcţia NE până când poteca se bifurcă spre Muchia Netedu sau căldarea superioară a Văiugii. Intrăm în Căldarea Văiuga pe direcţia SV pe versantul estic al Vf. Văiuga, urcăm un mic prag şi ajungem în căldarea suspendată a Văiugii, sub Peretele Buteanului. Urcăm pieptiş spre SE până în Şaua Văiuga, pe versantul nordic al crestei principale, până când intersectăm ruta cruce albastră care duce spre Vf. Vânătoarea lui Buteanu.

Etape

Căldarea Văiuga - Şaua Văiuga

Descriere

Traseul 38 PA face legătura între sectorul superior de sub Muchia Buteanu (Căldarea Văiuga) și șaua de sub Vf. Vânătarea lui Buteanu. Deși scurt, este un traseu destul de solicitant, cu aprox 300 m diferență de nivel, în cca 1 h de drumeție. Necesită echipament adecvat pentru alpinism de iarnă.

Traseul pornește din Căldarea Văiuga, de la firul apei, unde se ajunge pe poteca BA (traseul 39), fie de la Bâlea Lac, fie peste Muchia Buteanu, dinspre Transfăgărășan. Ținem direcţia NE până când poteca se bifurcă spre Muchia Netedu sau căldarea superioară a Văiugii. Urcăm apoi pe versantul estic al Vârfului Văiuga, trecem un mic prag și continuăm până în căldarea suspendată a Văiugii, sub Peretele Buteanului (Turnul Plecat).

Urmează un sector mai solicitant, în care se urcă pieptiș spre SE, pe versantul nordic al crestei principale, până în șaua Văiuga, unde întâlnim CA. Poteca CA ne dă posibilitatea de a ajunge pe Vârful Vânătarea lui Buteanu (2507 m), în cca. 30 de min, pe o potecă cu sectoare de cățărare (vezi descriere traseul 35). De pe vârf, putem avea un orizont panoramic cuprinzător asupra crestei și văilor glaciare înconjurătoare, de toată frumusețea

Putem reveni la creasta principală, în șaua Capra, de unde se coboară fie la Bâlea Lac, pe TA (traseul 34), fie la lacul Capra, pe traseul de creastă BR (traseul 1C).

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Căldarea Văiuga - Şaua Văiuga in Sibiu, Argeş, Făgăraş is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră