Touristik Label - 202MN28: Ciocanu-Cabana Brusturet

Traseul 28 Bandă Galbenă este un traseu de legătură între 2 zone pitorești din culoarul Rucăr-Bran într-un decor de poveste. Este un traseu ce nu pune dificultăți, pe durata a 1 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
1,94km
Durată
~1:00h
Urcare
40m
Coborâre
230m
Vârf
1221m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din traseul 27 din satul Ciocanu (1197 m). Urcăm până în şaua dintre două vârfuri de 1212 şi 1238 m şi cotim la stânga pe lângă o stână improvizată. Coborâm la stânga 20 de metri diferenţă de nivel prin pădure şi ieşim la o poiană cu un sălaş. De la acest sălaş intrăm în pădure la dreapta şi coborâm continuu prin pădurea de foioase pe o distanţă de 665 m (130 m diferenţă de nivel). Poteca coteşte la stânga şi coborâm pe o pantă cu pământ sub un perete stâncos care ne conduce în 100 de metri în Cheile Brusturetului (intersecţie cu traseul 29). De aici în urcare după 530 de metri ajungem la Cabana Brusturet (1000 m) (intersecţie cu traseele 31 şi 32). 

Etape

Ciocanu (1197 m) - Cabana Brusturet (1000 m)

Descriere

Traseul nr.28 BG leagă pitorescul sat Ciocanu de pe culoarul Rucăr-Bran de fosta Cabană Brustureț, actuală pensiune în regim hotelier, amplasată în mijlocul unei poienițe, într-un decor de poveste, locație preferată de turiștii cu cortul în spinare, așa-numiții “melci ai muntelui”. Este un traseu ușor, fără dificultăți, pe durata a 1 h, ramificându-se din traseul nr.27 CR ce pornește din satul Ciocanu spre nodul de trasee montane La Table din Șaua Vlădușca. Se urcă în şaua dintre două vârfuri de 1212 şi 1238 m, de unde se continuă la stânga pe lângă o stână improvizată și mai departe prin pădure până se iese la o poiană cu un sălaş. Se intră din nou în pădurea de foioase și apoi se coboară pe o pantă cu pământ sub un perete stâncos care ne conduce în Cheile Brusturetului (intersecţie cu traseul 29 BA). De aici, în urcare, după 530 de metri, se ajunge la Cabana Brustureț (1000 m) (intersecţie cu traseele 31 şi 32). Cei care vor să pătrundă mai departe spre Creasta Sudică a Pietrei Craiului pot opta pentru Traseul nr. 32 CG, care durează cel mult patru ore.și urcă la Stâna din Grind, apoi la Poiana din Grind – un loc de popas pitoresc, care îi va răsplăti cu priveliștea superbă a celui mai înalt vârf din Masivul Piatra Craiului, Vârful La Om (2232m altitudine).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Ciocanu-Cabana Brusturet în Argeş, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu.