Touristik Label - 1117MN08: Complex turistic Padiş - Măgura Vânătă - Şaua Vărăşoaia

Legătura Padiș - Şaua Vărăşoaia (peste Măgura Vânătă)
Traseul 8 Triunghi Galben este parte din Circuitul Măgura Vânătă, care leagă Complexul Padiș de Şaua Vărăşoaia, de unde se poate reveni la Padiș, trecând pe la Cabana Vărășoaia, apoi prin Șesul Padiș. Priveliști largi spre bazinul Someșului Cald.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,69km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
340m
Coborâre
310m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din dreptul unei pensiuni din Complexul Turistic Padiş poteca urcă spre nord, pe liziera pădurii din stânga. Continuă de-a lungul crestei largi ce coboară din Măgura Vânătă spre sud. Trecem de pădurea compactă şi ajungem la o rarişte. Marcajul conduce spre stânga, trecând prin Vf. Măgura şi apoi continuă pe creastă. În final poteca iese în poienile din Platoul Vărăşoaia de unde coboară până în Şaua Vărăşoaia. De aici, traseul urmează drumul până la Cabana Vărăşoaia.

Etape

Complex turistic Padiş - Măgura Vânătă - Şaua Vărăşoaia

Descriere

Traseul 8 TG este traseul de legătură dintre Complexul Padiș și Şaua Vărăşoaia, străbătând lungul crestei Măgura Vânătă. Este un traseu destul de dificil, accesibil în cca 3 h de drumeție (5 h circuit). Aectat de doborâturi și cu marcaje rare în zonele deschise

Din dreptul cabanei Padiș, traversăm drumul ce duce spre Ic Ponor, urcăm spre N prin pădurea de molid și continuăm de-a lungul crestei cu afine până la vârful Măgura Vânătă (1641 m), cu o vedere amplă spre bazinul Someșului Cald. Aici se află și un observator topografic (șubrezit de vreme!), de pe care putem observa bazinul Padiș - Cetățile Ponorului, limitat la S de creasta Glăvoi-Borțig. 

Trecem apoi de un vârf marcat cu momâi, de unde observăm și mai clar bazinul Someșului Cald. Coborâm pe creasta muntelui Măgura Vânătă pe o potecă aproape inexistentă ținând culmea matematică până într-o poiană aflată sub Vf. Măgura (1573 m). De aici putem admira din nou bazinul închis Padiș - Cetățile Ponorului.

Următorul segment coboară lung pe marcaje rare, observând spre NV culmea Cârligatelor (1694 m), cea mai înaltă din zonă și ieșim la drumul forestier din Şaua Vărăşoaia, unde întâlnim magistrala BR Vărășoaia-Vârtop (traseul 1

La stânga drumul conduce până la Cabana Vărăşoaia, de unde se poate reveni la Complexul Padiș prin Șesul Padiș, pe marcaj BA (traseul 66).

Observații

Complex turistic Padiş - Măgura Vânătă - Şaua Vărăşoaia

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Complex turistic Padiş - Măgura Vânătă - Şaua Vărăşoaia în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră