Complexul Turistic Piscul Negru - Vf. Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
8,00km
Durată
~5:00h
Urcare
1350m
Coborâre
1020m
Vârf
2481m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Complexul Turistic Piscul Negru, urcăm prin pădure spre NV pe poteca care intersectează de mai multe ori un drum de TAF. Ţinem marcajul până când ajungem la o stână aşezată pe culme. Urcăm pe sub stână pe versantul vestic al culmii şi apoi urcăm în diagonală spre culme. După ce atingem Culmea Piciorul Lespezi, continuăm aproape matematic, trecând de pe un versant pe celălalt. Culmea devine mai accidentată şi mai înclinată. Traseul ocoleşte porţiunile mai dificile şi rămâne în zona crestei. Ajungem pe Vârful Lespezi (2517 m), marcat de o roză a vânturilor metalică. De aici, coborâm pe creasta care coboară direct spre sud, la început înclinată şi mai lată, apoi din ce în ce mai îngustă. Ţinem mai mult partea vestică a crestei, dar rămânem în apropierea ei. Trecem câteva pasaje mai expuse în care urcăm pe creastă şi ajungem într-o şa orizontală. De aici, traseul coteşte spre SE şi coboară în serpentine spre Valea Lespezi. Intersectăm pârâul şi mergem pe malul lui SV, traversăm uşor S-SE şi ajungem la o stână de unde coborâm spre vale, unde intersectăm traseul care vine din Muntele Podeanu şi apoi, în scurt timp, ajungem la stâna de pe Piciorul Lespezi şi coborâm pe acelaşi drum că şi la urcare, prin pădure, spre Piscul Negru.

Etape

Complexul Turistic Piscul Negru - Piciorul Lespezi - Vf. Lespezi - Muntele Podeanu - Valea sudică Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Complexul Turistic Piscul Negru - Vf. Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru în Argeş, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment