Touristik Label - 1007MN88: Culmea Pietriceaua (traseul CR) - Turnu Roşu

Legătura Culmea Pietriceaua - Turnu Roșu, pe Culmea Fântânii
Traseul 88 Triunghi Albastru este traseul de legătură dintre Culmea Pietriceaua (desprinsă din creasta principală) și Turnu Roșu, peste Culmea Fântânii și pe deasupra Mănăstirii Turnu Roșu. Potrivit pentru cicloturism și plimbări în zona Mănăstirii Turnu Roșu. Priveliști spre creasta principală și Valea Strâmba.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,77km
Durată
1:00-2:00h
Urcare
196m
Coborâre
784m
Vârf
1106m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din punctul în care traseul TR intersectează traseul CR, se desprinde spre est traseul TA care coboară spre Turnu Roşu, pe Culmea Pietriceaua. De la indicatorul amplasat în poiană pentru traseul CR, o luăm direct spre est pe un drum de taf. După câţiva zeci de metrii întâlnim primul marcaj TA. Mergem pe drumul de taf până când acesta coteşte larg spre sud-est. Aici traversăm spre nord-nord est printr-o poiană presărată cu pâlcuri de arbori prin iarbă înaltă. Orientarea este ceva mai dificilă, dar ne orientăm după marcajele amplasate pe arbori. Intrăm iarăşi în pădure şi urmăm poteca ce merge pe culme. Ajungem la intersecţia cu traseul TG şi CG. Continuăm pe culme uşor spre nord-nord vest şi în scurt timp întâlnim traseul PR care coboară drept în jos, spre vest, către Mănăstirea Turnu Roşu. Noi urmăm creasta, trecem peste câteva mici culmi, pe potecă, prin pădure. Pe masură ce ne apropiem de localitate, pădurea se deschide şi intrăm într-o poiană cu arboret pitic. Coboram drept în jos pe o potecă des umblată de animale domestice. Ajungem la un drum de sat, traseul PG ce leagă Turnu Roşu de Sebeşul de Jos. Aici este, câţiva zeci de metrii spre vest, intrarea în localitatea Turnu Roşu.

Etape

Culmea Pietriceaua (traseul CR) - Turnu Roşu

Descriere

Traseul 88 TA face legătura între Turnu Roșu și Culmea Pietriceaua, trecând pe deasupra Mănăstirii Turnu Roșu și prin Poiana Fântânii. Este un traseu relativ ușor, dar are aprox. 800 m diferențe de nivel, în cca. 2 h de drumeție. Recomandat la coborâre.

Din creasta principală (traseul 1), după Chica Fedeleșului și Chica Lacului, coborâm prin Șaua Corbului și străbatem Culmea Pietriceaua către Turnu Roșu, pe marcaj CR (traseul 2) până la o poiană largă (Poiana Pleșii) care adună mai multe variante de traseu:

-pe Culmea Frasinului și Cioru, marcaj Triunghi Roșu (traseul 87)

-pe Valea Caselor și Culmea Pietriceaua, poteca CR 

-pe Culmea Fântânii și pe sub Vf. Vărețului, marcaj TA

De la indicatorul amplasat în Poiana Pleșii, TA coboară direct spre E, pe un drum de TAF, apoi părăsim drumul când acesta cotește larg spre SE. Poteca TA ia direcția N-NV printr-o poiană presărată cu pâlcuri de arbori și iarbă înaltă (Poiana Fântânii). Suntem atenți la marcajele de pe copaci și intrăm în pădure, pe culmea Fântânii. Aici întâlnim poteca TG  (traseul 92) - ce coboară pe sub peste Vârful Grohotișul - și poteca CG (traseul 91) - spre Sebeșul de Jos, pe un vâlcel. 

TA continuă pe culme N-NV, trece pe sub Vf. Vărețului și ajunge deasupra Mănăstirii Turnu Roșu, unde întâlnim varianta PR (traseul 90) ce coboară la Mănăstire. Dacă dorim să continuăm pe culme, urmăm poteca prin pădure și odată ce ne apropiem de localitate ajungem la o potecă des umblată de animale domestice, care coboară drept în jos spre Turnu Roșu. Ieșim la drumul sătesc ce face legătura Turnu Roşu - Sebeşul de Jos, marcată PG (traseul 89) și continuăm la V până la intrarea în localitate.

Observații

Traseul se recomandă a se parcurge în coborâre. La urcare, din traseul marcat cu punct galben nu există indicatoare de marcaj şi marcajul este rar.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Culmea Pietriceaua (traseul CR) - Turnu Roşu in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră