Touristik Label - 607MN11: Curmătura de Vest a Gârbovei - Vf. Ciortea Est

Legătura Șaua V a Gârbovei - Vf. Ciortea Est (2419 m)
Traseul 11 Cruce Roșie este traseul de vizitare a Vârfului Ciortea Est (2419 m), cel mai accesibil dintre cele două vârfuri Ciortea, pe o potecă înierbată desprinsă din marcajul de creastă BR, în Șaua de Vest a Vârfului Gârbova. Ultimul sector poate pune probleme, fiind o zonă stâncoasă înclinată. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva asupra Lacului Avrig și asupra crestei principale cu vf. Scara, Ciortea V și Vârtopu Roșu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
0,85km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
250m
Coborâre
0m
Vârf
2363m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Curmătura de Vest a Gârbovei, fie că venim de la Lacul Avrig sau dinspre est, părăsim traseul de creastă şi mergem matematic pe creasta principală, spre vest. După câteva sute de metri, intrăm pe pe pantele înierbate de pe versantul estic al Vârfului Ciortea. Nu există potecă, dar marcajele sunt dese. Ultima porţiune, înainte de vârf, este o zonă stâncoasă scurtă şi înclinată. Vârful Ciortea Est (2419 m) e marcat de o momâie de pietre.

Etape

Curmătura de Vest a Gârbovei - Vf. Ciortea Est

Descriere

Traseul 11 CR face legătura între Șaua V a Gârbovei și Vf. Ciortea Est (2419 m), zonă preferată de alpiniști. Este un traseu destul de dificil, cu aprox. 250 de m diferență de nivel, în cca 1.5 h de drumeție.

Din Șaua V a Gârbovei, aflată la intersecția cu traseul de creastă BR (traseul 1), urcăm pantele Vârfului Ciortea Est (2419 m), la început pe culmea înierbată, iar apoi, înainte de vârf, printr-o zonă stâncoasă scurtă şi înclinată. Vârful Ciortea Est (2419 m) e marcat de o momâie de pietre. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva copleșitoare asupra Lacului Avrig și asupra crestei principale cu vârfurile Scara, Ciortea V și Vârtopu Roșu. Lacul Avrig este situat în căldarea văii Avrigului, sub peretele vârfului Ciortea și este un loc bun de popas pentru cei care doresc să ajungă pe Vârful Negoiu în itinerarul lor străbătând creasta principală (loc pentru corturi și izvor).

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Curmătura de Vest a Gârbovei - Vf. Ciortea Est în Sibiu, Vâlcea, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră