Touristik Label - 404MN20: Dălghiu - Poiana Teslei

Legătura Dălghiu - Poiana Teslei
Traseul nr 20 Cruce Albastră este un traseu de vizitare a Abruptului Tesla, făcând legătura între localitatea Dălghiu și Poiana Teslei, într-un urcuș la început mai abrupt şi apoi mai lin pe sub muntele Dungu, apoi prin şaua despădurită dintre Dungu şi Tesla. Durata traseului este de 2 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,04km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
490m
Coborâre
0m
Vârf
1442m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din traseul 13, 100 de metri mai jos de valea Prundului. Urmăm drumul forestier ce merge pe sub muntele Dungu, la început mai abrupt şi apoi mai lin, spre prima poiană aflată la 1100 m altitudine. După parcurgerea poienii, reintrăm în pădure şi mai mergem încă un kilometru până la adăpătoarea pentru animale şi apoi primul izvor de sub Dungu (1200 m). Urmând poteca largă, ajungem la al doilea izvor aflat la 1262 m altitudine. Ajungem în 10 minute în şaua despădurită dintre Dungu şi Tesla (circa 1250m) şi, pe curbă de nivel, mai traversăm o altă poiană lungă. În 900 de metri (134 m diferenţă de nivel, în urcare), ajungem la capătul nordic al Poienii Teslei (1380 m). Urmăm linia ascendentă a poienii până la 1420 m şi cotim stânga, spre pădure. Trecem pe lângă două izvoare şi apoi, pe curbă de nivel, prin pădure, ajungem în partea inferioară a Poienii Teslei. Pe lângă marginea pădurii, coborâm spre sud-est, până la intersecţia cu traseul 14.  

Etape

Dălghiu - Poiana Teslei

Descriere

Traseul nr. 20 CA este un traseu de dificultate medie, într-o drumeție de 2 h, fără probleme de orientare, într-un urcuș destul de solicitant pe 600 de m diferență de nivel, cu pornire din Poiana Dălghiului, spre Poiana Teslei. 

Traseul se desprinde din CR traseul 13, ce urcă lin din localitatea Dâlghiu, la Poiana Dălghiului. 100 de m mai jos de valea Prundului, urmăm drumul forestier ce merge pe sub muntele Dungu, la început mai abrupt şi apoi mai lin, spre prima poiană aflată la 1100 m alt, apoi intrăm în pădure, până la adăpătoarea pentru animale și primul izvor de sub Dungu (1200 m).

Poteca largă ne conduce la al doilea izvor (1262 m alt), apoi în şaua despădurită dintre Dungu şi Tesla (circa 1250m), având Abruptul Telsei în toată splendoarea lui pe partea dreaptă. Pe curbă de nivel, vom traversa o altă poiană lungă urcând 134 m diferenţă de nivel, iar apoi vom ajunge  la capătul N al Poienii Teslei (1380 m). Urmând linia ascendentă a poienii până la 1420 m, cotim la stânga, spre pădure, unde vom trece pe lângă două izvoare și continum pe curbă de nivel, prin pădure până în partea inferioară a Poienii Teslei. Ultimul segment coboară spre SE, pe lângă marginea pădurii, până la intersecţia cu CR traseul 14.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Dălghiu - Poiana Teslei în Braşov, Ciucaş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră