Touristik Label - 705MN20: Drumul Familiar - Poteca Ţiganilor

Legătura Drumul Familiar - Şirul Stâncilor (Poteca Ţiganilor)
Traseul nr. 20 Punct Albastru este varianta de legătură între potecile “Drumul Familiar“ (BR( și “Poteca Ţiganilor” pe sub Șirul Stâncilor (PR). Are rolul de a facilita accesul spre peretele de calcar în care se află despicătura Peşterii de Gheaţă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,22km
Durată
~0:15h
Urcare
0m
Coborâre
30m
Vârf
1275m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul face legătura între traseele 3 și 4. Din Drumul Familiar coborâm prin pădure pe o potecă slab vizibilă în două serpentine și în 226 de metri ajungem în traseul 3 înainte de urcușul spre Șirul Stâncilor.

Etape

Drumul Familiar - Poteca Ţiganilor

Descriere

 

Traseul nr. 20 PA este un traseu de legătură de dificultate ușoară, pe o potecă slab vizibilă, legând Drumul Familiar cu Șirul Stâncilor, în 20-30 de minute de drumeție.

Marcajul pornește din Drumul Familiar, într-o ușoară coborâre, prin pădure, descrie două serpentine și iese în traseul 3 Punct Roșu, înainte de urcușul spre Șirul Stâncilor. Dacă veți dori să continuați spre Peștera de Gheață sau spre Vf. Piatra Mică, acest sector de stâncărie este unul foarte interesant și antrenant, dar în același rând solicitant, pe o potecă abruptă și îngustă la baza Şirului Stâncilor, având impresia că muntele stă să cadă peste voi. În plus, în partea superioară, se pătrunde pe sub o surplombă, sub abruptul stâncos cu o înălțime de 70-80 m.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Drumul Familiar - Poteca Ţiganilor in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră