Touristik Label - 6 Gara Turnu Roşu - Şaua Corbului

Legătura Turnu Roșu -creasta principală
Traseul nr. 2 Cruce Roșie este un traseu de pătrundere în arealul Munților Făgăraș, făcând legătura între localitatea Turnu Roșu și capătul vestic al crestei principale. Poteca străbate satul spre sud, în direcția Mănăstirii Turnu Roșu, urmând drumul forestier de acces, apoi urcă spre est-sud-est pe sub vârful Chica lui Ionel (1235 m) și continuă de-a lungul Culmii Pietricelei până aproape de creasta principală, în Șaua Corbului. Este un traseu de dificultate medie (periculos iarna!), cu diferențe de nivel de peste 1300 de m, pe parcursul a 4 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva asupra văilor înconjurătoare și asupra vârfurilor ce câștigă altitudine până spre Vârful Suru.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,70km
Durată
~4:00h
Urcare
1270m
Coborâre
80m
Vârf
1545m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara din localitatea Turnu Roşu, se urcă pe drumul principal direct spre sud. Nu există marcaje în sat, dar direcţia este spre Mănăstirea Turnu Roşu, spre care apar indicatoare. Urmăm drumul forestier până la mănăstire, aprox 5 km (aici există sursă de apă potabilă), apoi încă 1 km până la intersecţia cu Valea Caselor, unde există un indicator. Trecem râul spre vest şi urcăm direct spre sud, pe o muchie clar conturată, pe potecă marcată CR, iar după 150 m diferenţă de nivel, traversăm pe curbă de nivel ascendentă spre SV şi ajungem într-o poiană cu defrişare. De aici, potecă e înlocuită de drumul forestier, mergem pe drumul care mai păstrează marcaje pe versantul vestic al coamei, în apropierea crestei prin pădure. Pădurea e înlocuită de jnepeniş până în apropierea intersecţiei cu creasta principală. Accesul în creastă se face printr-un traverseu ascendent spre SE, într-o şa între Chica Pietrelor şi Chica Fedeleşului, la 1568 m altitudine.

Etape

Gara Turnu Roşu - Mănăstirea Turnu Roşu - Şaua Corbului

Descriere

Traseul nr. 2 CR este un traseu de dificultate medie, străbătând în primă fază drumul pietruit spre Mănăstirea Turnu Roșu, ce însoțește Valea Caselor. Marcajele lipsesc în sat, dar se pot urmări indicatoarele spre mănăstire pentru aprox 5 km. Aici există și o sursă de apă.

Lăsând în stânga mănăstirea, vom continua mai departe pe Valea Caselor, apoi vom schimba direcția spre sud-sud-est, traversând o zonă pietroasă, numită Hula Pietroasă. Curând ajungem într-o poiană mare, Lunca Pleșii, de unde se va începe ascensiunea pe lângă Vârful Chica lui lonel (1242m), vârf ce marchează începutul Culmii Pietriceaua.

Urmând drumul forestier ce ia locul potecii, vom ieși din pădure, vom intra în zona de jnepeniș și vom ajunge în apropierea intersecției cu creasta principală. Accesul în creastă se face traversând un ultim sector spre SE, în șaua dintre Chica Pietrelor şi Chica Fedeleşului, numită Șaua Corbului (1568 m)

Observații

Marcaje în general bune. Traseu periculos iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Gara Turnu Roşu - Şaua Corbului în Sibiu, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră