Hotel Peştera - Şaua Doamnele

Legătura H. Peștera cu Creasta Bucegilor
Traseul nr. 44 Bulină Roșie este un traseu mediu / dificil, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de 750 de m, într-o urcare susținută de 3 ore. Poteca leagă Hotel Peștera de Drumul Grănicerilor sau Cabana Omu, oferind perspective de la 2150-2200 asupra văilor din jur.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
5,00km
Durată
~2:30h
Urcare
740m
Coborâre
20m
Vârf
2321m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Urmăm spre nord 20-25 de minute drumul auto şi traseul 2 (bandă albastră) spre Vârful Omu, pe Valea Obârşiei. Un indicator ne arată stânga spre Valea Doamnele (traseul 28) şi Culmea Doamnele. Urcăm două serpentine ale drumului, ieşim printr-un brădet la apa Obârşiei pe care o traversăm şi în câteva minute suntem la stâlpul indicator care separă traseele 28 (triunghi roşu), pe Valea Doamnele şi 44 (punct roşu), pe Culmea Doamnele. Urmăm marcajul punct roşu care ne urcă în serpentine strânse spre stâncăriile acestei culmi. Poteca urcă printre stânci şi după 40-45 de minute de la Stâna Doamnele iese în capătul sudic al Culmii Doamnele. Continuăm pe linia culmii până la altitudinea de 2150-2200 m şi apoi pe versantul vestic ajungem pe curbă de nivel în Şaua Doamnele unde întâlnim traseul 54 (bandă roşie).

Etape

Hotel Peştera (1610 m) - Valea Obârşiei - Culmea Doamnele - Şaua Doamnele (2327 m).

Descriere

Un traseu scurt, care nu pune foarte multe probleme, Traseul nr 44 PR, leagă Hotel Peștera de Șaua Doamnele și mai departe spre Drumul Grănicerilor sau Vârful Omu.
Traseul pornește pe drumul auto şi traseul 2 (bandă albastră) spre Vârful Omu, apoi lasă în stânga și poteca spre Valea Doamnele (traseul 28), urmând serpentine strânse spre stâncăriile Culmii Doamnelor. Se continuă pe linia culmii până la altitudinea de 2150-2200 m şi apoi pe versantul vestic și se ajunge pe curbă de nivel în Şaua Doamnele.
De pe Culmea Doamnele avem panorame deosebite cu Valea Doamnelor, pe o parte și Valea Obârșiei pe cealaltă, care coboară de sub Mecetul Turcesc.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Hotel Peştera - Şaua Doamnele în Bucegi-Leaota, Dâmboviţa, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră