Touristik Label - 6 La Prepeleag (1674 m) - Crucea Grănicerului (1368 m)

Legătura La Prepeleag - Crucea Grănicerului
Traseul nr. 9 Triunghi Roșu este un traseu de vizitare din punctul numit La Prepeleag / Prepeleac spre Crucea Grănicerului. Se coboară circa 300 de metri diferenţă de nivel prin pădure de conifere, aproximativ 1 oră, iar de aici se poate continua spre Valea Dâmboviței pe traseul nr. 4.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
0,98km
Durată
~1:00h
Urcare
0m
Coborâre
310m
Vârf
1656m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

De La Prepeleag/Prepeleac (legătură cu traseul 5) coborâm pe serpentine multiple circa 300 de metri diferenţă de nivel prin pădure de conifere până la Crucea Grănicerului (1368 m) (legătură cu traseul 4).

Descriere

Traseul nr 9 este un traseu de legătură între traseul nr. 5 (ce străbate Umerii Pietrei Craiului, Marele Grohotiș, peștera și Cerdacul Stanciului) și traseul nr. 4, ce urcă de la Cabana Plaiul Foii prin Curmătura Foii și coboară până dincolo de Cabana Dragoş Băjan (fostă Valea lui Ivan).
Punctele de confluență sunt La Prepeleag / Prepeleac (legătură cu traseul 5), de unde se coboară pe serpentine multiple circa 300 de metri diferenţă de nivel prin pădure de conifere până la Crucea Grănicerului, ridicată pentru a cinsti memoria grănicerului român Dobre Matei, căzut la datorie pe graniţă în vara anului 1912. În acea vreme, înainte de primul război mondial Transilvania era încorporată în Imperiul Austro-Ungar iar graniţa cu România trecea şi prin aceste locuri de la poalele Pietrei Craiului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

La Prepeleag (1674 m) - Crucea Grănicerului (1368 m) în Bucegi-Leaota, Argeş, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment