Touristik Label - 602MN09: La Prepeleag-Crucea Grănicerului

Legătura La Prepeleag - Crucea Grănicerului
Traseul nr. 9 Triunghi Roșu este legătura dintre punctul numit La Prepeleag / Prepeleac și Crucea Grănicerului. Se coboară cca. 300 de m diferenţă de nivel prin pădurea de conifere, aprox. 1 h, iar de aici se poate continua spre Valea Dâmboviței pe traseul nr. 4.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
0,98km
Durată
~0:15h
Urcare
0m
Coborâre
300m
Vârf
1656m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De La Prepeleag/Prepeleac (legătură cu traseul 5) coborâm pe serpentine multiple circa 300 de metri diferenţă de nivel prin pădure de conifere până la Crucea Grănicerului (1368 m) (legătură cu traseul 4).

Etape

La Prepeleag (1674 m) - Crucea Grănicerului (1368 m)

Descriere

Traseul nr 9 este un traseu de legătură între traseul nr. 5 (ce străbate Umerii Pietrei Craiului, Marele Grohotiș, peștera și Cerdacul Stanciului) și traseul nr. 4, ce urcă de la Cabana Plaiul Foii prin Curmătura Foii și coboară până dincolo de Cabana Dragoş Băjan (fostă Valea lui Ivan). 

Punctele de confluență sunt La Prepeleag / Prepeleac (legătură cu traseul 5), de unde se coboară pe serpentine multiple cca. 300 de m diferenţă de nivel prin pădure de conifere până la Crucea Grănicerului, ridicată pentru a cinsti memoria grănicerului român Dobre Matei, căzut la datorie pe graniţă în vara anului 1912. În acea vreme, înainte de primul război mondial, Transilvania era ocupată de Imperiul Austro-Ungar iar graniţa cu România trecea şi prin aceste locuri de la poalele Pietrei Craiului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

La Prepeleag-Crucea Grănicerului în Argeş, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului iepu09

pai nu. durata nu e niciodata 0.15h, as zice 45 minute. desi pe indicatoare e 1h...

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră