03MN09: Lacul Lala Mare-Şaua Gajei

Traseul nr. 9 Punct Roșu este un traseu scurt, de legătură, între Creasta Muntelui Gaja și Lacul Lala Mare, cel mai întins lac glaciar al Munţilor Rodnei, străjuit de impunătorul Vf. Ineu. Continuând urcarea spre Vf. Ineu vom intra în Căldarea Lala, unde un mănunchi de izvorașe, formând și o cascadă, alimentează Lacul Lala Mare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
1,00km
Durată
~0:30h
Urcare
80m
Coborâre
100m
Vârf
1800m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din stânga Lacului Lala Mare în direcția de urcare spre creastă pornește marcajul punct roșu. Acesta este un traseu scurt, fiind un traseu de legătură între căldarea Lala și muntele Găjii, aflat în stânga (piciorul nordic al Ineuțului). Urcăm pe poteca aflată printre jnepeni și după aproximativ jumătatea de oră ajungem în Şaua Gajei, șa marcată cu un pilon. Aici intersectăm banda roșie (traseu 1) ce vine dinspre pasul Rotunda și se îndreaptă spre Vf. Ineuț.

Descriere

Părăsind poteca dinspre pasul Rotunda care se îndreaptă spre Vf. Ineuţ. (traseul de Creastă Bandă Roșie), cu imaginea trio-ului de vârfuri Roşu - Ineuţ - Ineu, vom coborî din Șaua Gajei destul de pronunțat printre jnepeniș, apoi panta se mai domolește, până la Lacul Lala Mare, cel mai întins lac glaciar al Munţilor Rodnei. Lacurile glaciare Lala – Lala Mică (1920m) și Lala Mare (1815m) – aflate în Căldarea Lala de sub Vârful Ineu (2279m) în dreapta și Vârful Ineuț în stânga (2222m), sunt cuprinse în rezervație științifică „Bila-Lala”, și totodată în Rezervația mixtă „Ineu-Lala” (Parcul Național Munții Rodnei).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Lacul Lala Mare-Şaua Gajei in Rodnei, Bistriţa-Năsăud is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului turdaturism

De la pasul Rotunda la lacul Lala Mare

Traseu încheiat la data de: 
Joi, Iunie 21, 2018
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului carminastan

Am fost acum o saptamana. Foarte usor traseul si plin de afine si jenepenis. Recomandarea ar fi ca pe vreme insorita sa fie putina atentie prin jnepenis si pe lespezi la vietatile care se bucura de soare :).

Noi am mees pana la Lacul Lala Mica.

Salvamontul are trecut la zone de campare Lala Mica, nu si Lala Mare

Traseu încheiat la data de: 
Marţi, Iulie 31, 2018
Completed Checkbox: 

Your Comment