Touristik Label - 402MN08: Marele Grohotiş-TA

Legătura Marele Grohotiș - Cabana Dragoș Băjan
Traseul nr. 8 Triunghi Albastru este un traseu de retragere din capătul sudic al Marelui Grohotiş (legătură cu traseul 5) spre pădurea de conifere de pe culmea Piscul cu Brazi și mai departe pe Triunghi Roșu spre Cabana Dragoș Băjan, depășind Crucea Grănicerulu de pe Piscul Grănicerilor. Se coboară 200 de m diferență de nivel în aprox. 0.5 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
0,95km
Durată
~0:15h
Urcare
0m
Coborâre
240m
Vârf
1664m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la capătul sudic al Marelui Grohotiş (legătură cu traseul 5) o săgeată indicatoare ne arată direcţia de coborâre. Coborâm pe marginea grohotişului 100 de metri diferenţă de nivel (circa 250 de metri de mers) şi intrăm la stânga în pădure. Peste doar 50 de metri întâlnim traseul 33 pe care îl traversăm şi continuăm coborârea prin pădurea de conifere de pe culmea Piscul cu Brazi. După circa 750 de metri de mers (100 m diferenţă de nivel în coborâre) ajungem la traseul 4 (circa 1430 m altitudine).

Etape

Marele Grohotiş-TR

Descriere

Traseul nr 8 TA pornește de la capătul sudic al Marelui Grohotiş prin pădurea de conifere de pe culmea Piscul cu Brazi și dă în traseul 4 care coboară mai departe la Cabana Dragoş Băjan (fostă Valea lui Ivan). Este un traseu de legătură ce nu pune probleme, cu o diferență mică de nivel, în coborâre, în majoritate prin pădure.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Marele Grohotiş-TA în Argeş, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră