Touristik Label - 8 P-na Ţapului - Cabana Stâna Regală BS-Clone

Traseu ușor pe plaiurile Abruptului Prahovean
Traseul nr. 3 Punct Galben străbate o zona mai puțin cunoscută dar foarte interesanta din punct de vedere turistic, și-anume abruptul prahovean al Bucegilor din dreptul Poienii Țapului. Acesta este un traseu ușor, recomandat începătorilor, practicabil tot timpul anului, indiferent de starea vremii și de condiția fizică.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
9,14km
Durată
2:45-3:30h
Urcare
590m
Coborâre
170m
Vârf
1283m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Halta Poiana Ţapului urcăm până la DN1 şi urmăm strada Mihai Viteazu până la ieşirea din localitate. De aici, marcajele urcă pe un drum de TAF, intersectează un drum forestier şi continuă până în Valea Babei (sursă de apă şi posibilitate de a coborî pe potecă nemarcată în Poiana Ţapului). Urcăm abrupt prin pădurea de foioase, depăşim Valea Pietrei Arse şi continuăm până în capătul nordic al Poienii Stânii. Prin poiană urcăm până la Cabana Stâna Regală.

Etape

Poiana Ţapului (860 m) - Valea Babei - Cabana Stâna Regală (1270 m).

Descriere

Poiana Țapului este o localitate componentă a orașului Bușteni, iar amplasarea ei îi oferă un climat stimulant, cu o ionizare care o recomandă pentru odihnă și recreere, și pentru tratarea nevrozelor, a surmenajului fizic și intelectual. Urmele regalității se văd și aici, fiind situată în apropiere de castelul Peleș, Pelișor și Poiana Stânii Regale. Un intinerar ușor, recomandat începătorilor și celor care nu vor sau nu pot face un efort prea mare, traseul nr. 3 PG (punct galben) este practicabil tot timpul anului, indiferent de starea vremii și de condiția fizică. Pentru traseul Poiana Țapului - Cabana Stânii Regale, marcajul pornește din Halta Poiana Ţapului, unică pe Valea Prahovei, în ceea ce priveşte stilul arhitectural, de inspirație germană. Tot de aici pleacă și unul din cele mai frecventate trasee turistice, cel spre Cascada Urlătoarea (marcaj punct albastru, durata 1 oră). Se traversează Valea Babei (sursă de apă) și se urcă spre Plaiul Seciului. Mai departe se pot admira stâncile ,,Sǎgeata şi scutul’’, apoi ,,Stânca cu Clopoţei’ de unde se pot observa frumoasa şi bǎtrâna Sinaia, Munţii Baiului, Piatra Mare şi masivul Postǎvarul. Se continuă în urcare spre Poiana Stânii, și apoi Cabana Stâna Regală (1270 m). Dacă faci un ocol de 5 minute prin pădure, ajungi la Stânca Franz Joseph, amenajată în anul 1896, când însuși Regele Carol I a venit în acest loc cu împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph, pentru a-i arăta frumusețea locului. De aici se pot observa Valea Prahovei, stațiunile Predeal, Bușteni, Sinaia dar și munții Baiului cu vârful Cumpătu.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

P-na Ţapului - Cabana Stâna Regală BS-Clone in Bucegi-Leaota, Prahova, Braşov Ciclist is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment