Touristik Label - 214MN35: Podul Ţăsnei - Șaua Prislop

0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
10,66km
Durată
6:00-8:00h
Urcare
1812m
Coborâre
830m
Vârf
1252m

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează în amonte de localitatea Băile Herculane, la aproximatv 1 km în amonte de Pensiunea Dumbrava, traversând un pod de lemn peste râul Cerna (Podul Ţăsnei). De aici o luăm spre dreapta, spre amontele Văii Cernei. Mergând paralel cu Valea Cernei, ajungem la ieșirea pârâului Prisăcina din cheile cu același nume. Peisajul e grandios, pereţii ridicându-se la mare înălţime de ambele părţi ale cheilor. Pasajul Cheilor Prisăcinei se parcurge prin vad, fiind dificil să trecem de pe o parte pe cealaltă a văii fără să ne udăm. Mai sus poteca iese din chei pe partea stângă a văii, și depășește câteva muchii împădurite. Acest sector este mai dificil și necesită atenţie sporită datorită riscului de alunecare, poteca fiind pe alocuri foarte îngustă. Câteva serpentine ne readuc în vad, într-o zonă mai deschisă a văii, unde întalnim și o moară de apă dezafectată. Aici marcajele lipsesc, orientarea fiind mai dificilă. Continuăm pe vale, și la un moment dat întâlnim pe partea dreaptă a acesteia o potecă ce coboară până la firul Văii Prisăcina, pe lângă o gospodărie, venind de pe Cracul Mare. Urcăm pe această poteca și ajungem în drumul străbătut de marcajele punct roșu, punct galben și punct albastru. Noi o luăm la stânga, și după puţin timp întâlnim primele case din satul Prisăcina. Urcăm pe drumul printre grădinile și fânaţele gospodăriilor risipite pe vale. La ieșirea din sat marcajul nostru părăsește drumul, care se duce spre stânga, spre Dobraia. Continuăm prin pădurea de fag, și după câteva serpentine ieșim în golul alpin în Şaua Prislop. De aici, dacă facem stânga ajungem pe culme în locul unde iese și marcajul punct galben ce a urcat pe Cracul Cerbului.

Etape

Podul Ţăsnei - Cheile Prisăcinei - Prisăcina - Șaua Prislop

Descriere

-

Observații

Marcaj rar prin Cheile Prisăcinei şi marcaj rar/lipsă după ieșirea din Cheile Prisăcinei până în creastă. Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Podul Ţăsnei - Șaua Prislop în Mehedinţi, Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi este un traseu de drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Vlad Rites

Traseu foarte dificil mai ales in coborare. Poteca serpuieste pe malul drept al apei, la inaltime mare si de multe ori foarte expusa. Poteca prin padure este foarte greu vizibila din cauza covorului de frunze. Sub frunze este pietris fin sau grohotis si astfel aderenta este scazuta. Marcaj relativ ok, dar sunt si doua portiuni in care dispare si fara aplicatiile de pe telefon  e f dificil de gasit. De mentionat ca aplicatia Muntii Nostri nu arata poteca in mod corect, pt portiunile dificile am folosit Locus. Cheile sunt spectaculoase, dar se observa rar din cauza vegetatiei abundente. 

Durata la coborare din poteca mare Inelet-Dobraia si pana la asfalt este 4-5h.

Din punctul meu de vedere este cel mai dificil traseu din zona si  din acest motiv postez si acest comment. Suntem drumeti cu experienta si echipament ok si cu toate acestea consideram ca acest traseu nu este potrivit pentru o parcurgere normala.

Este un traseu de evitat, mai ales in coborare. Este nevoie in mod clar de echipament ok, bocanci cu aderenta buna si bete de trekking.

Pe ploaie sau zapada consider ca ar trebui 100% evitat.

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, Mai 17, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră