Touristik Label - 214MN35: Podul Ţăsnei - Șaua Prislop

Legătura Podul Ţăsnei - Șaua Prislop (creastă), prin Cheile Prisăcinei
Traseul 35 Bandă Galbenă este traseul de legătură între Valea Cernei (Podul Ţăsnei) și traseul de creastă al Munților Cernei, trecând prin frumoasele Chei ale Prisăcinei. Un canion sălbatic și puțin umblat, ce merită descoperit pentru grandoarea pereților verticali și umiditatea care păstrează verdele crud pentru mult timp.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
10,66km
Durată
6:00-8:00h
Urcare
1812m
Coborâre
830m
Vârf
1252m

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează în amonte de localitatea Băile Herculane, la aproximatv 1 km în amonte de Pensiunea Dumbrava, traversând un pod de lemn peste râul Cerna (Podul Ţăsnei). De aici o luăm spre dreapta, spre amontele Văii Cernei. Mergând paralel cu Valea Cernei, ajungem la ieșirea pâr...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Podul Ţăsnei - Cheile Prisăcinei - Prisăcina - Șaua Prislop

Descriere

Traseul 35 BG este traseul de vizitare a Cheilor Prisăcinei, o vale sălbatică cu pereți înalți și mult verde, care trebuie străbătută prin vad. Este un traseu dificil, cu peste 1500 m diferențe de nivel, în cca....

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaj rar prin Cheile Prisăcinei şi marcaj rar/lipsă după ieșirea din Cheile Prisăcinei până în creastă. Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Podul Ţăsnei - Șaua Prislop în Mehedinţi, Caraş-Severin, Cernei - Mehedinţi este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Vlad Rites

Traseu foarte dificil mai ales in coborare. Poteca serpuieste pe malul drept al apei, la inaltime mare si de multe ori foarte expusa. Poteca prin padure este foarte greu vizibila din cauza covorului de frunze. Sub frunze este pietris fin sau grohotis si astfel aderenta este scazuta. Marcaj relativ ok, dar sunt si doua portiuni in care dispare si fara aplicatiile de pe telefon  e f dificil de gasit. De mentionat ca aplicatia Muntii Nostri nu arata poteca in mod corect, pt portiunile dificile am folosit Locus. Cheile sunt spectaculoase, dar se observa rar din cauza vegetatiei abundente. 

Durata la coborare din poteca mare Inelet-Dobraia si pana la asfalt este 4-5h.

Din punctul meu de vedere este cel mai dificil traseu din zona si  din acest motiv postez si acest comment. Suntem drumeti cu experienta si echipament ok si cu toate acestea consideram ca acest traseu nu este potrivit pentru o parcurgere normala.

Este un traseu de evitat, mai ales in coborare. Este nevoie in mod clar de echipament ok, bocanci cu aderenta buna si bete de trekking.

Pe ploaie sau zapada consider ca ar trebui 100% evitat.

imaginea utilizatorului cosmin danila

Deosebit de dificil traseul peste 6h cu rucsac greu, de evitat pe coborare. Poteca este adeseori expusa fara prize in traversee si cu aderenta foarte scazuta. Vegetatie abundenta de netrecut uneori, copaci cazuti in traseu (26 august 2022)

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră