Touristik Label - 604MN11: Poiana Stânii - Pasul Tabla Buţii

Legătura Poiana Stânii - Munții Tătaru
Traseul nr 11 Cruce Roșie este un traseu de legătură între Poiana Stânii și Pasul Tătaru / Tabla Buții (care desparte Munții Tătaru de Munții Ciucaș). Este o ascensiune domoală pe Plaiul Cetăţii prin pădurea de foioase, ajungând în Plaiul Boncuţa și continuând până în şaua Tabla Buţii aflată la 1326 m.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,83km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
340m
Coborâre
0m
Vârf
1319m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pe Plaiul Cetăţii porneşte din partea de jos a Poienii Stânii (vezi traseul 8). Marcajele urcă pe culmea Plaiului împădurit, pentru 800 de metri, şi apoi cotesc la stânga, pentru a urca uşor înca 665 de metri (100 de metri curbă de nivel) prin pădurea de foioase. Poteca formează o curbă la dreapta şi apoi alta la stânga şi urcă înca 650 de metri (106 m diferenţă de nivel), până în Plaiul Boncuţa (intersecţie cu traseul 1). Urmăm drumul de exploatare în comun cu acest traseu, urcăm la stânga pe o curbă de nivel, prin păşunea alpină, şi ajungem în şaua Tabla Buţii aflată la 1326 m altitudine. Din acest punct, marcajul Bandă Roşie face legătura cu munţii Siriu, continuând astfel traseul transcarpatic.

Etape

Poiana Stânii (960 m) - Pasul Tabla Buţii (1326 m)

Descriere

 

Traseul nr. 11 CR este un traseu de dificultate medie, într-o drumeție de 0.5 - 1h, fără probleme de orientare, cu diferențe de nivel de aprox. 350 de m, pe culmea Plaiului împădurit al Cetăți, apoi prin păşunea alpină de pe Plaiul Boncuţa, până în şaua Tabla Buţii. 

Marcajul pornește din partea de jos a Poienii Stânii (intersecție cu  traseul 7 Bandă Albastră), urcă pe culmea Plaiului împădurit pentru aprox. 800 de m, apoi cotește stânga, pentru a urca uşor încă aprox. 700 de m (100 de metri diferență de nivel) prin pădurea de foioase. În continuare poteca formează o curbă la dreapta şi apoi alta la stânga pentru a urca încă 650 de metri (100 m diferenţă de nivel), până în Plaiul Boncuţa unde intersectează traseul de creastă BR - traseul 1

De aici urmăm drumul de exploatare, comun cu BR, urcând la stânga pe o curbă de nivel, prin păşunea alpină până ajungem în şaua Tabla Buţii aflată la 1326 m alt. Din acest punct, marcajul Bandă Roşie face legătura cu munţii Tătaru și munții Siriu, continuând astfel traseul transcarpatic.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Stânii - Pasul Tabla Buţii în Braşov, Prahova, Ciucaş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră