Touristik Label - 507MN91: Sebeşul de Jos - Culmea Fântânii (traseul TA)

Legătura Sebeşul de Jos - Culmea Fântânii
Traseul 91 Cruce Galbenă este traseul de legătură între localitatea Sebeşul de Jos și Culmea Fântânii, segment de potecă ce este folosit pentru accesul la Culmea Pietriceaua (TA), aflată la capătul vestic din creasta principală a Făgărașului (BR). Efortul depus ne este răsplătit de perspectiva frumoasă asupra văii Sebeșului și a Culmii Fântânii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,32km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
442m
Coborâre
64m
Vârf
869m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la ieşirea din localitatea Sebeşul de Jos, traversăm spre vest Valea Sebeşului, pe un pod de lemn, după care urmăm traseul marcat cu CG pe malul vestic al văii. Trecem o mică vale după care urcăm pe direcţia sud-vest. Intrăm în pădure şi urcăm pe potecă în zig-zag în preajma unei poteci adâncite de ploi, care are formă unui vâlcel. În curând poteca intră în acest făgaş. Potecă din acest moment este foarte clară şi urmează un umăr care ne conduce până pe o culme mai clar conturată. Aici intersectează traseul marcat cu TG şi merge împreună cu acesta până când intersectează Culmea Fântânii şi traseul marcat cu TA.

Etape

Sebeşul de Jos - Culmea Fântânii (traseul TA)

Descriere

Traseul 91 CG face legătura între Sebeşul de Jos și Culmea Fântânii, un picior secundar desprins din capătul vestic la crestei principale. Este un traseu relativ ușor, cu cca. 500 de m diferențe de nivel, într-o drumeție de aprox. 1.5 h. 

Din localitatea Sebeşul de Jos, urmăm Valea Sebeșului, ajungem la un pod de lemn, pe care îl traversăm și găsim marcajele CG, care continuă pe malul vestic al văii. După o mică vale, vom urca pe direcţia SV, prin pădure, pe serpentine în preajma unei poteci adâncite de ploi, care are forma unui vâlcel. La scurt timp, poteca intră și ea pe acest făgaş și se distinge clar. Poteca urmărește un umăr care ne conduce până pe o culme mai clar conturată, la intersecția cu TG, ce urcă aici, de la Turnu Roșu (traseul 92). 

Avem parcurs comun până intersectăm Culmea Fântânii şi traseul marcat cu TA (traseul 88), apoi continuăm până la Culmea Pietriceaua, într-o poiană mare (Lunca Pleșii), loc unde intersectăm CR (traseul 2), iar marcajul nostru se sfârșește. Dacă dorim, putem urma CR care urcă pe lângă Vârful Chica lui lonel (1242m), vârf ce marchează începutul Culmii Pietriceaua și ajunge la capătul vestic al crestei principale.

Observații

Pe acest traseu, în special prin pădure, poteca este clară, marcajul este bun, dar nu există indicatoare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Sebeşul de Jos - Culmea Fântânii (traseul TA) in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră