06MN10: Tău dintre Brazi

Traseul nr. 10 Punct Roșu este traseul de vizitare a misteriosului lac Tăul Dintre Brazi, un ochi de apă înconjurat de pădure de molid și jnepeni, la poalele Retezatului glaciar. Este un traseu de dificultate ușoară, desprins din marcajul Triunghi Roșu (ce face legătura între Pietrele și creasta principală de nord a Retezatului, trecând pe la Lacul Galeș), într-o drumeție de 45 de minute. Farmecul lacului este dat de oglindirea copacilor în apa limpede, iar zilele cu neguri adaugă un plus de mister, făcându-l foarte atractiv pentru fotografi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
1,40km
Durată
~1:00h
Urcare
220m
Coborâre
20m
Vârf
1728m

Tabs

Indicaţii de orientare

Acest traseu, marcat cu punct roşu şi momâi, este o variantă a traseului 4, care trece pe la misteriosul Tău dintre Brazi, ascuns în pădurea de molid. Traseul începe după trecerea văii Galeşului (acum unită cu Valea Rea) pe un podeţ, desprinzându-se spre dreapta din traseul 4. După scurt timp de la despărţire, trecem prin vad valea Galeşului, ne înscriem într-un urcuş susţinut prin pădurea de molid, iar după circa 45 de minute ajungem la Tău dintre Brazi, un lac înconjurat de tufe de jneapăn şi molid, care are un aer misterios, mai ales în zilele ceţoase. De aici, în doar 5 minute, după trecerea pârâului Galeşul, reîntâlnim poteca traseului 4, marcată cu triunghi roşu, cu aproximativ 1 km mai sus de locul de unde am părăsit-o.

Etape

Tău dintre Brazi

Descriere

Traseul nr. 10 PR este un traseu lesne de parcurs, fără să pună probleme de orientare, urmând poteca cu punct roşu şi momâi, desprinsă din marcajul Triunghi Roșu ce face legătura Pietrele - Vârful Mare, traseul fiind o ramificație a acestuia.

Traseul începe după trecerea văii Galeşului pe un podeţ, desprinzându-se spre dreapta din traseul 4. La scurt timp vom trece prin vad valea Galeşului, apoi ne vom înscrie  într-un urcuş susţinut prin pădurea de molid, pe poteca ce ne conduce la Tăul dintre Brazi.

Tăul dintre Brazi are un farmec aparte, fiind singurul lac din Retezat, care nu este glaciar. Înconjurat de pădure de molid și jnepeni, apa puțin adâncă și limpede, oglindește copacii și cerul (ori cețurile) într-o manieră extrem de captivantă. Lacul situat la altitudinea de 1710 metri, în valea Galeșului, are un aer sălbatic, într-o liniște deplină, învăluită de mister, fapt care atrage privirile și obiectivele multor fotografi de natură.

De la lac, în doar 5 minute după trecerea pârâului Galeşul, vom reîntâlni poteca traseului 4, marcată cu triunghi roşu, cu aproximativ 1 km mai sus de locul de unde am părăsit-o și vom putea continua periplul spre Lacul Galeșul și creasta Retezatului, în apropiere de coloșii Peleaga și Păpușa.

Observații

Variantă a traseului 4 pe la Tău dintre Brazi. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Tău dintre Brazi in Retezat, Hunedoara is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment