Touristik Label - 906MN10: Tău dintre Brazi

Legătura TR - Tăul dintre Brazi
Traseul nr. 10 Punct Roșu este traseul de vizitare a misteriosului lac Tăul Dintre Brazi, un ochi de apă înconjurat de pădure de molid și jnepeni, la poalele Retezatului glaciar. Este un traseu desprins din marcajul TR (Pietrele - creasta principală), într-o drumeție de 45 de minute. Farmecul lacului este dat de oglindirea copacilor în apa limpede, iar zilele cu neguri adaugă un plus de mister, făcându-l foarte atractiv pentru fotografi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,36km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
190m
Coborâre
0m
Vârf
1728m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Acest traseu, marcat cu punct roşu şi momâi, este o variantă a traseului 4, care trece pe la misteriosul Tău dintre Brazi, ascuns în pădurea de molid. Traseul începe după trecerea văii Galeşului (acum unită cu Valea Rea) pe un podeţ, desprinzându-se spre dreapta din traseul 4. După scurt timp de la despărţire, trecem prin vad valea Galeşului, ne înscriem într-un urcuş susţinut prin pădurea de molid, iar după circa 45 de minute ajungem la Tău dintre Brazi, un lac înconjurat de tufe de jneapăn şi molid, care are un aer misterios, mai ales în zilele ceţoase. De aici, în doar 5 minute, după trecerea pârâului Galeşul, reîntâlnim poteca traseului 4, marcată cu triunghi roşu, cu aproximativ 1 km mai sus de locul de unde am părăsit-o.

Etape

Tău dintre Brazi

Descriere

Traseul 10 PR este un traseu lesne de parcurs, fără să pună probleme de orientare, urmând poteca cu PR şi momâi, desprinsă din marcajul TR ce face legătura Pietrele - vf . Vârful Mare (2463 m), traseul fiind o ramificație a acestuia.

Traseul începe după ce trecem Valea Galeşului pe un podeţ, se desprinde spre dreapta din traseul 4. Trece prin vad valea Galeşului, apoi ne înscriem într-un urcuş susţinut prin pădurea de molid, pe poteca ce ne conduce la Tăul dintre Brazi.

Tăul dintre Brazi are un farmec aparte, fiind singurul lac din Retezat care nu este glaciar. Înconjurat de pădure de molid și jnepeni, apa puțin adâncă și limpede, oglindește copacii și cerul (ori cețurile) într-o manieră extrem de captivantă. Lacul situat la altitudinea de 1710 metri, în valea Galeșului, are un aer sălbatic, într-o liniște deplină, învăluită de mister, fapt care atrage privirile și obiectivele multor fotografi de natură.

În doar 5 min după trecerea pârâului Galeşul, reîntâlnim poteca traseului 4, marcată cu triunghi roşu, cu aprox. 1 km mai sus de locul de unde am părăsit-o și putem continua periplul spre Lacul Galeșul și creasta Retezatului, în apropiere de coloșii Peleaga și Păpușa.

Observații

Variantă a traseului 4 pe la Tău dintre Brazi. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Tău dintre Brazi in Hunedoara, Retezat is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră