traseu Bucegi

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
20,04km
Durată
6:30-8:00h
Urcare
1600m
Coborâre
1610m

Tabs

Indicaţii de orientare

Banda Albastra-Triunghi Rosu-Banda Rosie-Banda Albastra

Etape

Rasnov-Malaiesti-"La prepepleac"-Vf Bucsoiu-Vf Omu-Malaiesti-Rasnov

Descriere

Traseul porneste din Rasnov pe cel mai cunoscut traseu catre Malaiesti.

De la Malaiesti mergem pe traseul marcat cu triunghi rosu pana "LA PREPELEAC"

Acum începe urcuşul susţinut pe versantul estic al Muntelui Bucşoiu, pe Drumul lui Deubel. Urcăm printre jnepeni cu mare atenţie la semne şi după 30-40 de minute dăm de prima zonă stâncoasă echipată cu cablu. Urcăm cu atenţie ţinându-ne de cablu şi depăşim plăcile de stâncă înclinate (atenţie mare în condiţii de ploaie!) până la primul stâlp de marcaj ce pare a fi în creastă. De fapt suntem la doar 2110 m altitudine!  Muntele este un foarte bun magician: deși pare că aproape ajungi la punctul final al traseului, mai ai de urcat ore întregi. 

Continuăm pe poteca marcată pe pietre sau pe stâlpi încă vreo 30 de minute până la intersecţia (2235 m altitudine) cu traseul 48 (triunghi albastru ce vine din Șaua Brâna Caprelor). Ținem muchia stâncoasă şi după încă 1 h de mers suntem pe Vârful Bucşoiu, clasat al treilea între vârfurile muntoase din Munții Bucegi, cu altitudinea de 2.492 m, fiind depășit doar de Omu, 2.505 m și Bucura Dumbravă  2.503 m.

De aici se continuă spre Şaua Bucşoiului peste un prag stâncos şi ajungem în „platou” (3,5 - 4 h de la plecarea din punctul „La Prepeleac”) și încă 15 minute până la Cabana Omu, în cel mai înalt punct al Bucegilor (2505 m). Ca observație, în cele 5 h de traseu de la Poiana Izvoarelor la Omu, nu există surse de apă.

 Urmează o coborâre spre Valea Gaura şi în 20 de minute ajungem la punctul unde marcajul spre Mălăieşti se împarte în două variante: cea de iarnă ce coboară pe Hornul Mare spre valea Mălăieşti şi cea de vară ce coboară în serpentine, pe versantul drept (sudic) al căldării superioare a Văii Mălăieşti până la baza Hornului Mare. De aici se coboară prin mai multe căldări și praguri până la Cabana Mălăiești. În stânga – Bucşoiu, în dreapta – Padina Crucii, în faţă – Hornurile Mălăieştilor, oriunde te uiţi priveliştea e de vis.

Traseul coboară pe valea Mălăieşti, parcurgând alternativ zone de pădure şi trei poieni lungi (Poiana Ferigii, Poiana Mălăieşti Izvor și Poiana Buhacu) și din loc în loc oferă panorame asupra Văii Mălăieşti şi a Postăvarului. De aici urmăm drumul forestier circa 8-9 kilometri pe Valea Ghimbavului (Pârâului Mare), până în Râşnov.

Observații

Nepracticabil Iarna

Vreme

Persoane care au contribuit

 

traseu Bucegi în Braşov, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu/dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră