Traseul alpin de abrupt Valea Albă - Platoul Bucegilor

Traseu alpin de abrupt între Poiana la Verdeață (Valea Albă) şi Șaua Văii Albe (Platoul Bucegi)
Valea Albă este una dintre cele mai mari și mai populare văi de abrupt nemarcate din Munții Bucegi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,69km
Urcare
0m
Coborâre
1370m

Galerie

Tabs

Etape

Căminul Alpin (Bușteni) - Poiana La Verdeață  - Valea Albă - Platoul Bucegi

Descriere

Se pornește de la Căminul Alpin (925 m) spre vest, pe marcaj TR (traseul 9 Bucegi - Leaota) în urcuş uşor prin pădure, urmând poteca largă de pe Plaiul Munticelului spre cabana Poiana Izvoarelor, până în punctul La Măsurătoarea Urşilor (1310 m). Aici urcăm o pantă la stânga și ajungem la o mică bornă marcată cu roșu (la cca 1 h  de la pornire), unde lăsăm în dreapta poteca nemarcată spre Refugiul Coştila. Poteca nemarcată ne conduce aproape de vale, mai mult sau mai puțin pe buza acestei văi trece de izvorul din Valea Albă și apoi urcă piepțiș cca. 15 - 20 de min până la un picior pe care se face coborârea spre valea pârâului, în poiana intitulată La Verdeață (la cca 1.5 h  de la pornire), marcată cu o cruce.

De aici începe ascensiunea propriu-zisă pe Valea Albă. Urmăm firul văii, o bună bucată de timp fără obstacole notabile și ne bucurăm de peisajul fermecător din fața noastră. Valea se deschide spectaculos, străjuită pe dreapta de Peretele Văii Albe și pe stânga de peretele N al Caraimanului (Peretele Albişoarelor), brăzdat de văile denumite albișoare. Urcarea ne aduce apoi într-o zonă cu bolovani mari pe care, fie îi urcăm, fie îi ocolim, cu mici săritori, apoi la Săritoarea Cârnului, care trebuie ocolită cu grijă, pe praguri de iarbă. Pe timp favorabil (teren uscat) și cu experiență suficientă pe astfel de trasee, toate săritorile se pot aborda și pe firul văii (cu prize bune) Mai sus găsim o a doua săritoare (Săritoarea Mare), care se poate ocoli prin stânga, la capătul căreia ieșim în zona cu iarbă din apropierea Platoului Munților Bucegi, în Șaua Văii Albe (2405 m), între siluetele Releului Coștila și Crucii de pe Caraiman.

 

Informații de pe ClimbRomania.com

Photo: FlutureleDePiatra.ro

Observații

Traseu alpin de abrupt grad dificultate 1A - cățărare elementară, nerecomandat turiștilor care nu sunt obișnuiți cu teren accidentat.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseul alpin de abrupt Valea Albă - Platoul Bucegilor in Bucegi-Leaota, Prahova is an uşor căţărare trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră