Traseul de cros msg Maraton Apuseni

Traseul de cros msg Maraton Apuseni
A 9-a ediție msg Maraton Apuseni, competiție certificată ITRA și membră a Circuitului Carpaților s-a desfășurat sâmbătă 25 mai 2019.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
3,18km
Durată
~0:30h
Urcare
110m
Coborâre
110m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul de cros a debutat în urcare pe drumul principal ce duce spre Muntele Mare, apoi a folosit drumeaguri prin pădure, ocolind Vf. Buscat, pentru a ajunge apoi și pe vârf (1.676 m), lângă punctul terminus al telescaunului. Coborârea s-a făcut pe pârtie, apoi pe un drum prin pădure și într-un final, au ajuns victorioși și entuziasmați la sosire.

 

Traseul Maratonului Apuseni depășește ”granița” cu județul Alba aflată la Crucea Crencii și pe Dl.Boinic, trecând prin locuri pitorești: Colibele Bocșești, satul Săgagea, Rezervația geobotanică Scărița - Belioara, Dl. Româneasa, Colibele La Știolne, Colibele Zăpodie, Dl. Boinic ș.a, prilej excelent de a gusta din farmecul Munților Apuseni. De pe traseu, în condiții de vizibilitate bună se pot admira munţii Maramureşului, Ţibleş, Rodnei, Călimani şi Făgăraş.

 

Descriere

 

Cel mai popular festival de alergare montană din Transilvania, organizat de Clubul Alpin Român, Secția Universitară Cluj, și susținut de msg systems România, a avut loc sâmbătă, 25 mai 2019. Cursa solicitantă a adus împreună alergători profesioniști și amatori în stațiunea Muntele Băișorii, la un eveniment cu peste 2400 de participanți înscriși.

msg Maraton Apuseni a propus iubitorilor alergării montane cinci trasee care traversează crânguri, dealuri, ape și vârfuri ale Munților Apuseni. 

 

În tabăra de bază Skiland, cei prezenți s-au putut bucura de o mulțime de activități distractive pentru toate vârstele. Au fost amenajate zone cu hamace, s-au vizionat filme și s-a socializat la focul de tabără. Printre activitățile festivalului s-au numărat și jocurile pentru copii (face painting, ateliere de pictură, treasure Hunt, panou de cățărare ș.a), Gulyas Party și o tombolă.

 

Evenimentul reunește persoanele pasionate de un stil de viață sănătos, într-o comunitate sportivă și cu atenție față de mediu. Organizatorii .msg Maraton Apuseni au implementat, în cea de-a noua ediție, o serie de acțiuni ecologice, cu spații pentru colectarea selectivă a gunoiului, ”Patrula de Reciclare”, organizată de elevii de la Școala ”Mircea Luca” din Băișoara, marcaje reutilizabile pentru trasee și îndemnul pentru participanți de a folosi propriile recipiente reutilizabile (eliminarea paharelor de plastic).

Observații

Traseul are o lungime de 7 km și o diferență de nivel de 440 de m.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseul de cros msg Maraton Apuseni in Cluj, Cluj Ciclist is an uşor/mediu Trasee alergare trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră