Touristik Label - 2 V. Mălăieşti - Padina Crucii - Şaua Ţigăneşti

Traseul 49 Bandă Galbenă este un traseu mediu / dificil, de legătură între Valea Mălăiești și Șaua Țigănești, cu o diferență de nivel de 500 de m, într-o drumeție de 3 km, urcând Padina Crucii și coborând apoi pe firul Văii Ţigăneşti, lângă lacul cu acelaşi nume. De aici se continuă în urcare până la refugiul Țigănești.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium/hard
Distanţă
3,00km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
500m
Coborâre
4m
Vârf
2193m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul urcă 30-35 de minute din spatele Cabanei Mălăieşti (lângă care există punct Salvamont), pe un vâlcel printre jnepeni înalţi, până în Padina Crucii, unde se află crucea de fier de 2,5 m înălţime. Coborâm pe curbă de nivel uşor descendentă până în firul Văii Ţigăneşti, lângă lacul cu acelaşi nume. În apropierea lacului se află o stână pentru adapost în caz de vreme rea. Urcăm pe curbă de nivel pe versantul nord-vestic al Văii Ţigăneşti până în Şaua Ţigăneşti, lângă care se găseşte un refugiu semisferic încăpător (cca 25 de locuri) (legătura cu traseul 21).

Etape

Cabana Mălăieşti (1720 m) - Padina Crucii - Lacul Ţigăneşti - Şaua Ţigăneşti (2195 m).

Descriere

Cabana Mălăieşti este poate cea mai îndrăgită cabană din munţii Bucegi. Dispunerea în amfiteatru a căldării glaciare îţi dă senzaţia că locaşul este protejat şi are un farmec aparte.
Acest traseul urcă 30-35 de minute din spatele Cabanei Mălăieşti (lângă care există și punct Salvamont), pe un vâlcel printre jnepeni înalţi, până în Padina Crucii, unde se află crucea de fier de 2,5 m înălţime. De aici se coboară pe curbă de nivel până în firul Văii Ţigăneşti, lângă lacul cu acelaşi nume.
Lacul Țigănești este unul din cele mai mici lacuri glaciare din România, dar acest aspect nu are o importanță foarte mare, ce este relevant e că acesta este singurul de acest fel din Munții Bucegi. De aici se poate admira un peisaj cu adevărat superb: de-o parte și de alta a lacului se afla Turnurile Țigănești și Valea Țigănești. În apropierea lacului se află o stână pentru adăpost în caz de vreme rea.
Mai departe, se urcă pe curbă de nivel pe versantul nord-vestic al Văii Ţigăneşti până în Şaua Ţigăneşti, lângă care se găseşte Refugiul Țigănești.(legătură cu traseul 21).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

V. Mălăieşti - Padina Crucii - Şaua Ţigăneşti în Bucegi-Leaota, Braşov, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment