07MN61: V. Sâmbetei - Muchia Drăguşului

Traseul nr. 61 Punct Roșu este traseul de legătură între Valea Sâmbetei și piciorul Muchiei Drăguș, în apropiere de Casa de Vânătoare Drăguș. În primă fază se traversează pârâul Crintei, apoi pârâul Jneapăn și se începe urcarea pe un picior de munte, traversând o poiană cu izvor, până într-o zonă de jnepeniş. De aici se continuă până în platoul larg pe care îl formează Culmea Drăguşului, unde se află şi Casa de Vânătoare Drăguş. Este un traseu solicitant, cu cca. 500 de m diferențe de nivel, într-o ascensiune de aprox. 1.5 h. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra Muchiei Drăgușului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium/hard
Distanţă
2,30km
Durată
~1:30h
Urcare
500m
Coborâre
70m
Vârf
1657m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Valea Sâmbetei, dintr-o poiană acoperită cu muşchi, se bifurcă spre vest o variantă de urcare către Muchia Drăguşului. Urcăm pe malul nordic (drept) al unui vâlcel. Poteca urcă abrupt la început, apoi urmează o traversare ascendentă şi o nouă urcare susţinută ne conduce într-o zonă de jnepeniş. Aici se face o scurtă traversare spre NV şi intrăm în platoul larg pe care îl formează Culmea Drăguşului. Mergem spre vest şi în scurt timp intersectăm poteca ce coboară din Fereastra Răcorelelor pe Muchia Drăguşului. Tot aici se află şi Casa de Vânătoare Drăguş.

Etape

Valea Sâmbetei - Muchia Drăguşului

Descriere

Traseul nr. 61 PR este un traseu mediu / dificill, urmând poteca ce urcă abrupt în Muchia Drăgușin, pe malul nordic (drept) al unui vâlcel, apoi prin jnepeniş până la platoul larg al Culmii Drăgușului. Este un traseu cu marcaj bun, nerecomandat iarna, în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Pornind din valea Sâmbetei, aproape de ieșirea din pădure în golul alpin, dintr-o poiană acoperită cu muşchi, vom urma direcția nord-vest într-un urcuș ușor, traversând pârâul Crintei, apoi pârâul Jneapăn și continuând pe malul nordic (drept) al unui vâlcel. Poteca urcă abrupt la o mică poiană a Cerbului cu un izvor, apoi ajunge într-o zonă de jnepeniş. De aici vom traversa spre NV și vom ajunge în platoul larg pe care îl formează Culmea Drăguşului și vom continua spre vest până la intersecția cu poteca ce coboară din Fereastra Răcorelelor pe Muchia Drăguşului (traseul 58). Chiar la ieșirea din pădure, vom găsi o cabană de vânătoare, Casa de Vânătoare Drăguș, ca reper.

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

V. Sâmbetei - Muchia Drăguşului în Făgăraş, Braşov este un traseu de drumeţie mediu/dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment