Touristik Label - 907MN61: V. Sâmbetei - Muchia Drăguşului

Legătura Valea Sâmbetei - Muchia Drăguşului
Traseul 61 Punct Roșu este traseul de legătură între Valea Sâmbetei și piciorul Muchiei Drăguș, în apropiere de Casa de Vânătoare Drăguș. Poteca traversează pârâul Crintei, apoi pârâul Jneapăn și începe urcușul abrupt spre Culmea Drăguşului, prin pădure, apoi printre jnepeni. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
2,33km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
500m
Coborâre
70m
Vârf
1657m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Valea Sâmbetei, dintr-o poiană acoperită cu muşchi, se bifurcă spre vest o variantă de urcare către Muchia Drăguşului. Urcăm pe malul nordic (drept) al unui vâlcel. Poteca urcă abrupt la început, apoi urmează o traversare ascendentă şi o nouă urcare susţinută ne conduce într-o zonă de jnepeniş. Aici se face o scurtă traversare spre NV şi intrăm în platoul larg pe care îl formează Culmea Drăguşului. Mergem spre vest şi în scurt timp intersectăm poteca ce coboară din Fereastra Răcorelelor pe Muchia Drăguşului. Tot aici se află şi Casa de Vânătoare Drăguş.

Etape

Valea Sâmbetei - Muchia Drăguşului

Descriere

 

Traseul 61 PR face legătura între valea Sâmbetei și Casa de Vânătoare Drăguș, aflată pe Culmea Drăguşului. Este un traseu destul de solicitant, cu cca. 500 de m diferențe de nivel, în cca. 1.5 h. Efortul depus ne este răsplătit de perspectiva  spre Muchia Drăgușului.

Traseul pornește din valea Sâmbetei, aproape de ieșirea din pădure în golul alpin, dintr-o poiană acoperită cu muşchi, unde ajunge poteca TR (traseul 60) - dinspre Popasul Turistic Valea Sâmbetei. Urmăm direcția NV într-un urcuș ușor, traversăm pârâul Crintei, apoi pârâul Jneapăn și continuăm pe malul nordic (drept) al unui vâlcel.

Apoi poteca urcă abrupt, ajunge într-o zonă de jnepeniş, ține direcția NV și ajunge în platoul larg pe care îl formează Culmea Drăguşului, unde continuăm spre V. Chiar la ieșirea din pădure, vom găsi o cabană de vânătoare, Casa de Vânătoare Drăguș, loc unde întâlnim poteca PR (traseul 58) ce traversează Muchia Drăguș până sub Vârfurile Gălășeșcu, aproape de Căldarea Răcorelelor. 

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

V. Sâmbetei - Muchia Drăguşului în Braşov, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră