Touristik Label - 907MN90: Vf. Văreţului (traseul TA) - Mănăstirea Turnu Roşu

Traseul nr. 90 Punct Roșu este traseul de legătură între Mănăstirea Turnu Roşu și Vârful Văreţului (844 m), deasupra Văii Caselor. Poteca coboară accentuat de la vârf, în serpentine până în curtea mănăstirii, aproape de drumul forestier care leagă mănăstirea de localitatea Turnu Roșu. Este un traseu ușor, cu cca. 150 de m diferențe de nivel, într-o drumeție de aprox. 0.5 h. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra văii Caselor și a Mănăstirii Turnu Roşu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
0,56km
Durată
~0:15h
Urcare
5m
Coborâre
154m
Vârf
821m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din traseul TA, pe la Vf. Văreţului, coborâm accentuat spre vest pe poteca în serpentine până la Mănăstirea Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului (Mănăstirea Turnu Roşu). Poteca ajunge undeva în curtea mănăstirii, aproape de drumul forestier unde putem întâlnii traseul CR care duce spre localitatea Turnu Roşu sau înspre creasta principală.

Etape

Vf. Văreţului (traseul TA) - Mănăstirea Turnu Roşu

Descriere

Traseul nr. 90 PR este un traseu de dificultate ușoară, străbătând pădurea dinspre Mănăstirii Turnu Roşu până la Vârful Văreţului (844 m), deasupra Văii Caselor. Este un traseu cu marcaje rezonabile, fără indicatoare.

Coborând din creasta principală, după Chica Fedeleșului și Chica Lacului, prin Șaua Corbului, se străbate Culmea Pietriceaua cu marcaj Cruce Roșie (traseul 2) și se ajunge la o poiană largă (Poiana Pleșii). De la indicatorul amplasat în Poiana Pleșii, vom coborî direct spre est pe un drum de TAF, câțiva zeci de metri până la primele marcaje, apoi vom părăsi drumul când acesta cotește larg spre sud-est, cu direcția N-NV printr-o poiană presărată cu pâlcuri de arbori și iarbă înaltă (Poiana Fântânii). Cu atenție sporită la marcajele de pe copaci, vom reintra în pădure și vom urmări poteca ce ne conduce pe culme, la intersecţia cu traseul Triunghi Galben (traseul 92) şi Cruce Galbenă (traseul 91).

Continuând pe culme N-NV până deasupra Mănăstirii Turnu Roșu, vom întâlni marcajul Bulină Roșie, traseul nostru, cu o potecă care coboară accentuat în serpentinepână la Mănăstirea Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului (Mănăstirea Turnu Roşu). Traseul este marcat bine, dar poteca este neclară şi nu are terasament, în special în parte ei inferioară.

După cca. 15-20 de min, vom ajunge în curtea mănăstirii, aproape de drumul forestier care leagă mănăstirea de localitatea Turnu Roșu, (traseul 2 - Cruce Roșie).

Observații

Traseul este marcat bine, dar poteca este neclară şi nu are terasament, în special în parte ei inferioară. Pe acest traseu nu există indicatoare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Vf. Văreţului (traseul TA) - Mănăstirea Turnu Roşu in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment