Touristik Label - 907MN90: Vf. Văreţului (traseul TA) - Mănăstirea Turnu Roşu

Legătura Vf. Văreţului - Mănăstirea Turnu Roşu
Traseul 90 Punct Roșu este traseul de legătură între Mănăstirea Turnu Roşu și Vârful Văreţului (844 m), deasupra Văii Caselor. Poteca urcă accentuat la vârf, în serpentine din curtea mănăstirii, aproape de drumul forestier care leagă mănăstirea de localitatea Turnu Roșu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,54km
Durată
0:15-0:30h
Urcare
5m
Coborâre
154m
Vârf
821m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din traseul TA, pe la Vf. Văreţului, coborâm accentuat spre vest pe poteca în serpentine până la Mănăstirea Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului (Mănăstirea Turnu Roşu). Poteca ajunge undeva în curtea mănăstirii, aproape de drumul forestier unde putem întâlnii traseul CR care duce spre localitatea Turnu Roşu sau înspre creasta principală.

Etape

Vf. Văreţului (traseul TA) - Mănăstirea Turnu Roşu

Descriere

Traseul 90 PR face legătura între Mănăstirea Turnu Roşu și Vârful Văreţului, cu perspective frumoase asupra văii Caselor și a Mănăstirii Turnu Roşu. Este un traseu ușor, cu cca. 150 de m diferențe de nivel, în aprox. 0.5 h drumeție. Marcaj bun dar fără indicatoare. 

Dacă se alege coborârea, din creasta principală, după Chica Fedeleșului și Chica Lacului, prin Șaua Corbului, se străbate Culmea Pietriceaua cu marcaj CR (traseul 2) și se ajunge la o poiană largă (Poiana Pleșii). De la indicatorul amplasat în Poiana Pleșii, coborâm direct spre E pe un drum de TAF, câțiva zeci de m până la primele marcaje, apoi părăsim drumul când acesta cotește larg spre SE, printr-o poiană presărată cu pâlcuri de arbori și iarbă înaltă (Poiana Fântânii). Cu atenție sporită la marcajele de pe copaci, intrăm în pădure și urmărim poteca ce ne conduce pe culme, la intersecţia cu TG (traseul 92) şi CG (traseul 91). Continuăm pe culme N-NV până deasupra Mănăstirii Turnu Roșu, și ajungem la PR, traseul nostru, cu o potecă care coboară accentuat în serpentine până la Mănăstirea Turnu Roşu. Traseul este marcat bine, dar poteca este neclară şi nu are terasament, în special în parte ei inferioară. 

După cca. 15-20 de min, suntem în curtea mănăstirii, aproape de drumul forestier care leagă mănăstirea de localitatea Turnu Roșu, marcat CR (traseul 2).

Observații

Traseul este marcat bine, dar poteca este neclară şi nu are terasament, în special în parte ei inferioară. Pe acest traseu nu există indicatoare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Vf. Văreţului (traseul TA) - Mănăstirea Turnu Roşu in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră