Touristik Label - 111MN04: Staţiunea Muntele Băișorii - Muntele Bocului - Moara de Pădure (Valea Ierii)

Legătura Staţiunea Muntele Băișorii - Valea Ierii, prin Muntele Filii
Traseul 4 Bandă Albastră este traseul de legătură între Staţiunea Muntele Băișorii și Moara de Pădure, trecând peste Muntele Bocului și Muntele Filii, un itinerar recomandat MTB. Din Valea Ierii merită să urcăm de asemenea la ruinele cetăţii Lita și spre satul Liteni.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
19,71km
Durată
6:00-8:00h
Urcare
520m
Coborâre
1290m
Vârf
1479m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul face legătura dintre staţiunea Băișoara și Valea Ierii, la Moara de Pădure. Pornim din Staţiunea Muntele Băișorii, din faţa Hotelului Alpin urmând "drumul vechi", ce ajunge la pârtia de schi, pe care o traversăm perpedicular. Intrăm în pădurea de molid și peste câteva sute de metri traver...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Staţiunea Muntele Băișorii  - Poiana Crinţ - Poiana Găbriana - Muntele Bocului - Muntele Filii - Moara de Pădure (Valea Ierii)

Descriere

Traseul 4 BA face legătură între Staţiunea Muntele Băișorii și bazinul mijlociu al Văii Ierii (satul Moara de Pădure), parcurgând o zonă frumoasă de munte, cu case răsfirate. Este un traseu destul de solicitant,...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Pe anumite segmente între Poiana Găbriana și Muntele Bocului, marcajele BA sunt rare. Traseul este accesibil iarna în funcţie de cantitatea și calitatea zăpezii doar turiștilor cu experienţă, bine echipaţi.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Staţiunea Muntele Băișorii - Muntele Bocului - Moara de Pădure (Valea Ierii) în Cluj, Gilău - Muntele Mare este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră