Touristik Label - 301MN21: Bran - Şaua Ţigăneşti - Cabana Omu

Legătura Bran - Vf. Omu, pe Culmea Clincea
Traseul 21 Bandă Roșie străbate lungul și pitorescul sat turistic Poarta pe la baza pârtiei Bran-Zănoaga, apoi urcă pe Culmea Clincea, cu imaginea culoarului Rucăr-Bran și Piatra Craiului în depărtare. Următorul segment urcă prin golul alpin până la baza Turnurilor Țigănești, apoi traversează pe cabluri câteva hornuri spre platoul Vf. Scara și Cabana Omu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
15,02km
Durată
6:15-7:45h
Urcare
1730m
Coborâre
0m
Vârf
2483m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Bran parcurgem satul Poarta, lăsăm în faţă Valea Ciubotea și urcăm pe drumul de mașină spre baza pârtiei Bran. Urcăm pe stânga pârtiei până la capătul de sus al teleschiului şi traversăm pârtia pe drumul de TAF. Continuăm pe potecă prin pădure, mereu în urcare, până la golul alpin. Poteca ne...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Bran - Poiana Clincea - Şaua Ţigăneşti - Cabana Omu

Descriere

 

 

Traseul 21 face legătura între Bran și Cabana Omu, într-o urcare susținută pe Culmea Clincea și Muntele Țigănești. Un traseu solicitant, potrivit celor experimentați, obișnuiți cu aprox. 2000 m diferențe de nivel, în cca. 9 h de drumeție. Iarna - nerecomandat.

Dato...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Inaccesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Bran - Şaua Ţigăneşti - Cabana Omu în Braşov, Prahova, Bucegi - Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului mario_geanny

Un traseu superb mai ales i n perioada în care înflorește rododendronul și muntele pare ca a luat foc.Apusul și răsăritul se văd extraordinar de la refugiul Țigănești,unde am dormit o noapte în cort fără probleme ,în 20 iunie,pe vreme bună,fără ploaie,noaptea fiindu-ne puțin răcoare. Refugiul arată decent,doar ar mai fi utilă o matură și făraș pentru a mai face curat ,înainte de plecare cei ce-l folosesc.A fost destul de greu traseul până la refugiu datorită greutății rucsacului,având cortul,sacul de dormit și salteaua ,plus 4 litri de apa ,singurul izvor fiind cam după parcurgerea primului sfert al traseului... Am făcut cam 6;30-7:00 ore cu totul până la refugiu dar a meritat.Recomandarea mea este să faceți traseul cu un rucsac mai ușor și să vă cazați la Cabana Mălăiesti aflată la 1:30 -2 ore de refugiul Țigănești, cu rezervare înainte.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Hoinarul23

Foarte fain traseul, am prins vreme frumoasa de la refugiul tiganesti spre cabana.Am reusit sa vedem tot peisajul din zona. 

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră