Corecție hartă

Image: 
Română

Uneori planifici un traseu prin locuri unde n-ai mai fost niciodată și te bazezi strict pe harta foarte detaliată și bine realizată aici pe Munții Noștri.

Dar cum s-ar putea actualiza harta de exemplu pentru o potecă marcată cu linie întreruptă care în realitate s-a dovedit a fi inexistentă pe mai mult de jumătate din lungimea ei.

Mai exact, poteca pornește aproape ca un drum larg la început dar se îngustează treptat la intrarea în pădure și odată cu panta tot mai abruptă devine inexistentă.

Cum se poate actualiza harta ca să nu mai caute și alții degeaba poteca respectivă sau mai bine zis să nu se bazeze pe ea la planificarea unui traseu?

imaginea utilizatorului muntii nostri

Buna ziua și La mulți ani!

Confrom termenilor și condițiilor de pe site și aplicație, precum și în disclaimerul prezent pe hărțile fizice:

1. Potecile turistice nemarcate sunt prezentate cu titlu de informație preluată de la terți. 

2. Ghidurile turistice Munții Noștri oferă informații relevante pentru traseele turistice marcate (cu marcaje omologate), trasee care sunt prezentate cu indicații de orientare conforme cu data parcurgerii lor în teren de către oamenii de teren colaboratori cu proiectul Munții Noștri.

3. Majoritatea aplicațiilor și ghidurilor de munte folosesc informații terțe pentru zonele adiacente traseelor prezentate în hărți, Aceste informații sunt imposibil de verificat 100% la o scară largă de către orice entitate implicată în activități outdoor. 

4. Recomandarea noastră și a autorităților implicate în tursimul montan, este să planificați ture montane (circuite ori itinerarii) pe traseele turistice omologate pentru care informațiile sunt colectate de la oamenii de teren și verificate de unitățile teritoareale Salvamont.

De altfel, în termeni și condiții se specifică:

"autorul şi editorul hărţii, în ciuda eforturilor de cât mai bună documentare, nu îşi poate asuma răspunderea pentru acurateţea şi actualitatea infomaţiilor şi deci pentru practicabilitatea şi caracterul drumurilor şi potecilor figurate pe hartă şi a traseelor recomandate sau consemnate pe hartă."

De asemenea, pentru potecile nemarcate (linie întreruptă):

Schubert & Franzke SRL nu detine dreptul de proprietate intelectuala asupra hartilor OSM (OpenStreetMap) si nici asupra imaginilor satelitare oferite de Bing, © 2022 Microsoft Corporation, Earthstar Geographics SIO.

Hartile OSM contin date, informatii si trasee introduse si modificate de persoane fizice si juridice terte.

Schubert & Franzke SRL exclude orice angajare a raspunderii pentru:

  • datele si informatiile preluate in site din hartile OSM;
  • imaginile satelitare oferite de Bing, © 2022 Microsoft Corporation, Earthstar Geographics SIO
  • modificarile (continut, grad de periculozitate, etc) realizate de catre persoanele fizice si juridice asupra traseelor introduse in hartile OSM si in imaginile satelitare oferite de Mapbox
  •  traseele preluate de utilizatori in contul lor de la alti utilizatori Muntii Nostri sau din alte surse externe si folosite in site pentru orientare si navigare

4. Captura foto (screenshot) prezentată de dvs nu cuprinde informații care să ne dea indicii despre ce zonă montană este vorba. Cel mai probabil, poteca nemarcată respectivă aflată lângă Cabana Răchita (?), nu se află într-o zonă geografică pentru care proiectul Munții Noștri a strâns momentan informații. Din ce areal montan este harta?

5. Pe site există o delimitare a zonelor acoperite de către proiect la momentul actual. Vă rugăm urmăriți acest tutorial video: https://bit.ly/3k2u1BZ .

Acestea fiind spuse, recomandăm să planificați trasee în zonele "acoperite" de proiectul Munții Noștri și să cereți lămuriri suplimentare Salvamont, acolo unde informațiile nu există. Proiectul Munții Noștri este în dezvoltare iar zona "acoperită" crește de la an la an.