MN15 Calimani

Nedefinit
Forumuri: 

Buna seara,

As vrea sa semnalez o eroare: in harta tiparita varfurile Struniorul si Stracior sunt inversate. Aplicatia e corecta, confirmata de OSM si alte harti,

Apropo de harta Muntilor Calimani, ar mai fi de semnalat urmatoarele:

- lipsa traseul 15MN25 pe site (in aplicatie exista)

- traseul 15MN14 apare de doua ori pe site (in aplicatie e doar unul). E drept ca pe site unul din ele apare ca "varianta" dar o deviere de cateva zeci de metri la un traseu de 23,5 km, nedetectabila la o comparatie rapida a traseelor nu cred ca isi are sensul sa fie inscrisa ca doua trasee.

- varful Rustei apare cu numele acesta doar in harta si aplicatia MN. Denumirea ar fi vf Ciungetu conform altor surse (OSM, harta PN Calimani, harta Dimap). A nu se confunda cu varful Ruscii aflat in imediata apropiere.

V-as mai ruga sa creati un topic unde sa fie trecute erorile intalnite in harti/aplicatie/site, pe acest subiect as avea cateva observatii/lipsuri de semnalat, in special la traseele MB.

 

imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua! Cartografii ne-au reconfirmat că toponimele de pe print sunt corecte.  Respectiv Struniorul la N, Stracior la S. OSM-urile fiind baze de date libere contin erori. O astfel de eroare este aceasta, in care datorita unor harti militare vechi (gresite atunci), s-a introdus ordinea inversata. Noi avem info de la localnici si geografi renumiti. Ce tine de trasee se va corecta. 

imaginea utilizatorului Hercule

Nu contest afirmatiile dvs. Totusi schimbarea numelor varfurilor poate crea o situatie potential periculoasa cand cineva cheama Salvamontul in zona respectiva. Se poate crea o confuzie a locatiei exacte in functie de ce harta a folosit turistul si dupa ce harta se ia echipa Salvamont.

Sansele sa se intample acest lucru sunt intr-adevar minore. Sper sa nu fie cazul.

imaginea utilizatorului muntii nostri

Cel mai direct mod de a cere lămuriri sau aduce corecturi informatiilor cartografice intalnite in harti/aplicatie/site, este e-mail office@schubert-franzke.ro