Politica Muntii Nostri in privinta abonarii minorilor peste 14 ani, accesul la informatii privind traseele.

Image: 
Română

  O zi buna tuturor!

  Doresc sa sugerez o modificare in politica Muntii Nostri privind accesul la informatiile legate de traseele turistice montane, si anume:

  Accesul tuturor utilizatorilor aplicatiei Muntii Nostri la descarcarea hartilor masivelor, ca fiind o masura de siguranta pe munte - hartile descarcate permit localizarea fata de traseele marcate, drumuri, localitati indiferent daca in zona exista sau nu date mobile, urmand ca posibilitatea crearii de trasee noi sa fie rezervata exploratorilor.

  In Romania zona montana e prea putin acoperita cu date mobile, astfel incat un utilizator al aplicatiei Muntii Nostri, fara cont de explorator nu are posibilitatea de a folosi harti offline.

  O alta problema ar fi incercarea fiului meu, in varsta de 14 ani, utilizator al aplicatiei Muntii Nostri de a deveni explorator, pentru a avea acces la harti offline - accesul a fost refuzat - deci ar fi de preferat sa aiba acces direct la harti offline care in conditiile existentei semnalului GPS ofera o localizare precisa in raport cu traseele marcate.

imaginea utilizatorului muntii nostri

Buna ziua,
Va multumim pentru mesaj. Vom incerca sa raspundem punctual acestor idei, pentru ca ridica doua aspecte importante:
1.    accesul tuturor utilizatorilor la hartile muntii nostri in mod offline, exploratorilor revenindu-le doar alte functionalitati precum crearea de trasee noi; totul corelat cu notiunea sigurantei pe munte.
Multumim pentru sugestie; Schimbarea politicii firmei in privinta gratuitatii a intervenit anul trecut, pentru a permite proiectului sa se apropie de linia unei independente financiare, pentru un proiect durabil. Întreținerea aplicației și site-ului costă, iar editura nu se poate autosuține doar din vânzarea hărților, în condițiile în care numărul de utilizatori de hărți scade în detrimentul aplicațiilor.

Momentan aplicatia expune informatia de pe hartile print, descrieri suplimentare, functionalitati de navigare si inregistrare, descarcare offline, combinat cu planificare website etc. Aplicatia este in dezvoltare, suntem constienti ca mai avem multe de rezolvat si realizat si dorim sa adaugam functionalitati noi pe care sa le distribuim catre cele 3 tipuri de utilizatori (vizitator, autentificat si explorator). Asadar, va exista o dinamica a functionalitatillor si distribuirea lor in aplicatie, neputand preciza in momentul de fata, daca modul offline va trece in viitorul apropiat catre utilizatorul autentificat.

Legat de notiunea sigurantei pe munte, cu sau fara aplicatie, încurajam o planificare detaliata a traseului de acasa si multa precautie in teren. Aplicația se dorește a fi un produs complementar hărților fizice, așa cum este normal. Practic aplicația vine cu opțiuni suplimentare: navigare offline (pentru siguranță), înregistrare traseu și puncte de interes.

2.    accesul copiilor la harti offline. 
Ne bucuram ca includeti in educatia copilului mersul pe munte. Totusi sustinem ca, minor fiind si legal vorbind, acesta trebuie sa fie insostit pe munte. Planificarea unei drumetii se realizeaza de acasa, iar parintele trebuie sa se asigure ca aceasta drumetie are loc in conditii de siguranta.

Toate cele bune și cărări ușoare!