Recomandare Traseu

Română
Forumuri: 

Bună ziua prieteni. Aș dori dacă se poate o recomandare de la dumneavoastră, cei experimentați. Suntem un grup alcătuit din 5-6 persoane și un câine cuminte ( ciobănesc german ) care caută un traseu ce poate fi făcut în 2-3 zile, Plănuim să campăm și să ne bucurăm de peisajele pe care țara le oferă. După puțin studiu de caz am găsit următoarele trasee care ne-ar interesa în mod special.

01MN09: Buşteni - Poiana Pichetul Roşu - Cabana Mălăieşti

01MNo8 Bușteni - Cabana Padina - Pietroșița

Cabana Valea Sâmbetei - Modoveanu

Ne puteți recomanda ceva mai bun? Urmărim să petrecem cât mai mult timp la înălțime și să ne plimbăm prin poteci împădurite cât se poate. 

 

  

imaginea utilizatorului Hercule

Traseul MN09 e traseu de o zi, daca vreti mai mult atunci cazare la cabana Malaiesti si apoi trasee in zona: vf Omu, vf Bucsoiu, vf Scara.

Traseul MN08 e mai lung, s-ar preta pe mai multe zile. Eu am fost doar separat pe bucatile Busteni-Babele si Cheile Cocorei-Cabana Bolboci (pe jos) si Moroieni-Tabara Cerbul (cu masina). De restul nu stiu ce sa zic. Dar mie zona la sud de lacul Scropoasa imi provoaca un real disconfort din motive care tin de vietuitoarele cu 2/4 picioare care salasluiesc in zona.

Pe Valea Sambetei ar fi cel mai ok, cu cazare la cabana Valea Sambetei. Puteti face mai relaxat intr-o zi vf Moldoveanu+Vistea Mare si in alta zi vf Dara si vf Hartopu, toate peste 2500 m. Bineinteles in caz ca sunteti bine antrenati.

Totusi problema voastra cea mai mare este cainele. La ambele cabane mentionate mai sus sunt caini (mari). O fi al vostru cuminte dar cei de la cabana sunt mai harsiti. Iar daca nu va lasa cu el in cabana, ce te faci cu cainele noaptea? La Malaiesti mai vine ursul, la Sambata n-am auzit dar nu e exclus nici aici. Apoi mai sunt stane cu N caini pe (unele) trasee, majoritatea agresivi.

Raspunzand la intrebarea voastra: traseul in Fagaras pe valea Sambetei ar fi cel mai ok. Dar sa analizati foarte bine daca luati cainele cu voi.

imaginea utilizatorului vali.

Salutare, am si eu o intrebare, stie cineva niste trasee in jurul Brasovului de o zi acceptabil si pt un copil dar in special sa nu fie stani de oi pe traseu? Am vrea sa iesim undeva dar fiica mea vrea sa il luam si pe Sirius un caine educat dar prin natura lui unul puternic care nu as vrea sa il vad devenind agresiv :) de obicei cainii de stana sunt mai rai mai ales cu alti caini....as vrea totusi sa evit asa mizerie.... Eu trebuie sa fiu primul care nu il pun in pericol :)  Multumesc!

imaginea utilizatorului Hercule

Salut,

In zona Brasov ai foarte multe optiuni, poti alege din multitudinea de trasee oferite de MN. Numarul de optiuni se reduc in functie de varsta copilului si prezenta cainelui.

Eu ti-as recomanda Cabana Malaiesti dinspre Rasnov (Bucegi), drumul familiar din Piatra Mare, Muntele Rosu/Varful Gropsoarele sau culmea Bratocea (Ciucas) si un pic mai departe Magurile Branului sau Cabana Curmatura (Piatra Craiului). Stane nu sunt, doar pe traseul la Curmatura in poiana Zanoaga este o stana cu catei zglobii (n-au treaba cu turistii, dar cu cainii poate), dar stana se poate evita mergand pe drumul forestier prin Prapastiile Zarnestilor.

imaginea utilizatorului vali.

Multumesc, Un raspuns mai mult decat util.