11 Decembrie, Ziua Internaţională a Muntelui

Ziua internaţională a munţilor, pe 11 decembrie a fiecărui an, urmăreşte să încurajeze comunitatea internaţională să organizeze evenimente la toate nivelurile pentru a sublinia importanţa dezvoltării durabile în zonele montane.
 Ziua Internationala a Muntilor

An de an, pe 11 decembrie este celebrată Ziua Internaţională a Muntelui. În anul care vine, găsiți o clipă de atenție pentru comorile lui și păstrați-l demn, neatins de reziduuri ale activităților umane.

Munţii joacă un rol important pentru o creştere economică sustenabilă. La munte trăiesc milioane de oameni din întreaga lume, care se bucură de bogățiile lui: apă dulce, energie şi hrană - resurse care vor deveni insuficiente în următoarele decenii.

Pentru anul 2019, tema propusă este „Munții contează pentru tineret” (Mountains matter for Youth). Munții sunt amenințați de schimbările climatice, de exploatarea iresponsabilă, de degradarea terenurilor și dezastre naturale, cărora tinerii activi - liderii de mâine - le-ar putea găsi soluții.

În acest sens, în Amfiteatrul George Vâslan al Facultății de Geografie din cadrul Universității din București, are loc azi, de la ora 18.00, un eveniment la care vor fi prezenți Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, alpinistul Teofil Vlad și reputați profesori universitari. Detalii pe https://bit.ly/2PMB7rJ.

Evenimentul este dedicat studenților pasionați de drumeții și de explorarea zonelor montane.

Despre cum a luat naștere această zi și evoluția ei în timp, pe https://www.un.org/en/observances/mountain-day