Gânduri pentru noul an. La mulți ani 2021!
Anul 2020 a fost poate cel mai dificil an pentru noi, de când am luat naștere ca editură. Starea de urgență a fost o piatră greu de dus în cele câteva luni de izolare, iar activitatea editurii s-a redus la minim.
Din acest motiv, proiectele la care lucram (Buzău, Nemira) au suferit întârzieri și astfel nu am reușit să scoatem pe piață decât o singură regiune nouă, respectiv MN 25 Godeanu - Țarcu - Muntele Mic ➡️https://bit.ly/3gET72T
La aceasta s-au adăugat hărțile reeditate ale primelor masive cartografiate de noi, lucru impus de anumiți factori ce în timp au afectat poteca traseului inițial (ștergerea totală a marcajului, defrișări, alunecări de teren etc.) Astfel în noile hărți se regăsesc informații la zi:
➡️MN 02 Piatra Craiului ediția a 3-a https://bit.ly/2YU8BZH
➡️MN 03 Munții Rodnei ediția a 3-a https://bit.ly/32PHhin
➡️MN 04 Munții Ciucaș ediția a 2-a https://bit.ly/3lXVzF3
➡️MN 05 Munții Postăvaru, Piatra Mare și Baiului ediția a 2-a https://bit.ly/3gj4bCj
➡️MN 07 Munții Făgăraș ediția a 3-a https://bit.ly/3kbYNmQ
Ediții noi Munții Noștri 2020
După starea de urgență, valul de turiști pe poteci, dornici de a ieși în natură după cele câteva luni petrecute izolați în casă, a funcționat ca o minune pentru noi și vă mulțumim! Am fost contactați de diferite asociații pentru colaborări, vânzarea de hărți turistice s-a dublat, am primit numeroase sugestii punctuale de îmbunătățire. Ținem să vă mulțumim tuturor pentru sprijin, feedback, implicare și colaborări!
Pe partea de funcționalitate am implementat câteva detalii de bază atât de necesare unei hărți turistice cât mai complete:
-s-a introdus legenda atât în aplicație (la secțiunea descriere traseu) cât și pe site (pe hartă).
-s-au introdus marcajele în lista traseelor din aplicație (lipsea inițial)
Marcaje si legenda în aplicatia Muntii Nostri
-detaliile regăsite pe hărți sunt mai bine reprezentate cu atribute mai bine scalate și definite: altitudine, precizie, viteză de deplasare
-trebuie ținut cont că noul format al aplicației nu permite reprezentarea tuturor detaliilor în același timp (intercalare), deoarece nivelul de zoom a fost mult îmbunătățit.
Pe partea de conținut al site-ului am încercat să structurăm atât conținutul furnizat de noi cât și cel al comunității astfel încât să fie cât mai relevant.
Toți utilizatorii cu cont de user de pe site au primit un set de cerințe pentru ca traseele și informațiile înscrise de ei să fie utile și cât mai complete. Din păcate puțini au respectat aceste cerințe astfel că am fost nevoiți să ștergem multe din trasee și gpx-uri care nu mai erau conforme cu realitatea din teren.
Pentru conținutul marca Munții Noștri am definit mai bine direcția de dezvoltare pentru site:
-s-au introdus o serie de noi descrieri detaliate pentru fiecare traseu în parte
-s-au contactat noi colaboratori pentru articolele de pe site
-regretul nostru, că datorită împrejurărilor, am pus pe pauză colaborarea cu Ioan Stoenică (Pe poteci, spre inima ta) și cu Amazing Romania.
-pe viitor dorim să fructificăm colaborarea cu membrii Clubului Alpin Filiala Cluj astfel încât să fim și mai aproape de comunitatea montană.
-am luat contact cu numeroși fotografi și videografi de peisaj cu ajutorul cărora dorim să vă prezentăm regiunile montane din țară în toată splendoarea lor.
Așadar, anul 2021 va fi un nou an de tranziție, cu principalul obiectiv, dezvoltarea site-ului și aplicației Munții Noștri pe cât posibil, în acord cu nevoile noului mileniu (import / export gpx, istoric trasee parcurse, introducere P.O.I, fotografii de pe traseu ș.a.m.d.)
Evident, vom continua să lucrăm la noi hărți de drumeție și cicloturism, sperăm ca până la sfârșitul 2021 să publicăm alte noi ediții:
- MN26 Munții Buzăului, MN Vrancei, MN Nemira, MN Masivul Feleac
- MB05 Bucovina ciclist, MB02 Banat ediția a -2-a
- alte regiuni montane planificate pentru viitor sunt MN Lotru - Latoriţa, MN Anina - Semenic - Dognecei, MN Metaliferi ș.a.
*Vă reamintim că aceste ediții viitoare se bazează pe sondajele de opinie realizate de către noi anii trecuți pe Facebook, așadar vom respecta pe cât posibil dorința celor care au votat în sondaje. Procesul este unul complex și depinde în mare măsură de colaboratorii din teren și alte motive pe care nu le vom detalia aici, planul de lucru poate suporta unele mici modificări.
Vă mulțumim din suflet pentru că ați fost alături de noi și în 2020 și vă urăm “Cărări ușoare!”, pe poteci așa cum vi le doriți. La mulți ani 2021!
Redactare și format: Manu Muntomanu