Muntii Parang | Statiunea Parang | Vf. Parangul Mare | Lacul Galcescu

Punctul de plecare in aceasta drumetie a fost statiunea Parang. Am urmat traseul de creasta, banda rosie spre refugiul Carja, unde am facut o pauza mai lunga si am asteptat sa treaca ploaia ce isi facuse simtita prezenta prin nori negri si tunete din ce in ce mai aproape. Am pornit spre varful Carja urmand acelasi marcaj iar dupa o alta pauza, mai mica de data aceasta, am pornit spre punctul final din prima zi, refugiul cel nou de sub varful Parangul Mare, unde am instalat cortul si am incheiat prima zi. A doua zi, am pornit spre lacul Galcescu, iar prima pauza a fost la doar cateva minute de la pornire, odata ajuns pe varful Parangul Mare. De aici am inaintat pe poteca de creasta, aceeasi banda rosie ce avea sa ma insoteasca pana in saua Piatra Taiata. De acolo am coborat pe cruce rosie pana la lacul Galcescu, unde am incheiat cea de-a doua zi. A treia zi a inceput cu vreme frumoasa si destul de cald pentru luna septembrie. Ramas fara mancare(probabil un blanos hotoman si-a insusit punga cu alimente) am pornit inapoi pe acelasi traseu spre statiunea Parang. Astfel am incheiat 3 zile faine cu vreme minunata si peisaje de vis.
 Muntii Parang | Statiunea Parang Vf. Parangul Mare |Lacul Galcescu

13 Septembrie 2021
Punctul de plecare in aceasta drumetie a fost statiunea Parang. Am urmat traseul de creasta, banda rosie spre refugiul Carja, unde am facut o pauza mai lunga si am asteptat sa treaca ploaia ce isi facuse simtita prezenta prin nori negri si tunete din ce in ce mai aproape. Am pornit spre varful Carja urmand acelasi marcaj iar dupa o alta pauza, mai mica de data aceasta, am pornit spre punctul final din prima zi, refugiul cel nou de sub varful Parangul Mare, unde am instalat cortul si am incheiat prima zi.
A doua zi, am pornit spre lacul Galcescu, iar prima pauza a fost la doar cateva minute de la pornire, odata ajuns pe varful Parangul Mare.
De aici am inaintat pe poteca de creasta, aceeasi banda rosie ce avea sa ma insoteasca pana in saua Piatra Taiata. De acolo am coborat pe cruce rosie pana la lacul Galcescu, unde am incheiat cea de-a doua zi.
A treia zi a inceput cu vreme frumoasa si destul de cald pentru luna septembrie. Ramas fara mancare(probabil un blanos hotoman si-a insusit punga cu alimente) am pornit inapoi pe acelasi traseu spre statiunea Parang.
Astfel am incheiat 3 zile faine cu vreme minunata si peisaje de vis.