Piatra Craiului | Plaiul Foii | Zaplaz | Lanturi | Creasta Nordica | Padina Popii | Refugiu Diana

Am pornit in aceasta drumetie de la Plaiul Foii urcand pe banda rosie spre refugiul Spirlea, continuant pe versantul Vestic prin Zaplaz, Lanturi pana in Saua Grindului iar apoi pe varful La OM pentru o intalnire cu capritele fotogenice. Am incheiat ziua in cortul montat in Saua Grindului. A doua zi am pornit pe creasta Nordica, urmand banda rosie si trecand din nou pe la varful La OM. Avand toate ziua la dispozitie am mers incet si m-am bucurat de o zi minunata. Am innoptat la varful Ascutit, in prima parte a serii urmarind o furtuna ce se dezlantuia spre N - E. A treia zi, nepresat de timp am inceput coborarea tot pe marcaj banda rosie spre Plaiul Foii prin Padina Popii. Aici am schimbat cu triunghi albastru si am continuat coborarea spre refugiul Diana, unde am schimbat marcajul triunghi albastru cu triunghi galben, care m-a condus pana in Plaiul Foii. Faptul ce nu exista surse de apa pe creasta cred e destul de bine stiut. Asadar, e nevoie de rezerve de apa. Pe traseul de urcare se afla un izvor cu 15 minute inainte de refugiul Spirlea semnalizat cu un indicator ce se afla fix langa poteca. La coborare singura sursa de apa se afla in padure, dupa refugiul Diana si consta in paraiase cu apa foarte buna. Poteca la coborarea prin padure e pur si simplu magica, se merge bine iar peisajele din interior sunt splendide! Bineinteles, filmuletul va spune mai multe!
 Piatra Craiului, Plaiul Foii, Zaplaz, Lanturi, Vf. La OM, Creasta Nordica, Vf. Ascutit, Padina Popii, Refugiul Diana

Am pornit in aceasta drumetie de la Plaiul Foii urcand pe banda rosie spre refugiul Spirlea, continuant pe versantul Vestic prin Zaplaz, Lanturi pana in Saua Grindului iar apoi pe varful La OM pentru o intalnire cu capritele fotogenice. Am incheiat ziua in cortul montat in Saua Grindului.
A doua zi am pornit pe creasta Nordica, urmand banda rosie si trecand din nou pe la varful La OM. Avand toate ziua la dispozitie am mers incet si m-am bucurat de o zi minunata. Am innoptat la varful Ascutit, in prima parte a serii urmarind o furtuna ce se dezlantuia spre N - E.
A treia zi, nepresat de timp am inceput coborarea tot pe marcaj banda rosie spre Plaiul Foii prin Padina Popii. Aici am schimbat cu triunghi albastru si am continuat coborarea spre refugiul Diana, unde am schimbat marcajul triunghi albastru cu triunghi galben, care m-a condus pana in Plaiul Foii.
Faptul ce nu exista surse de apa pe creasta cred e destul de bine stiut.
Asadar, e nevoie de rezerve de apa. Pe traseul de urcare se afla un izvor cu 15 minute inainte de refugiul Spirlea semnalizat cu un indicator ce se afla fix langa poteca.
La coborare singura sursa de apa se afla in padure, dupa refugiul Diana si consta in paraiase cu apa foarte buna.
Poteca la coborarea prin padure e pur si simplu magica, se merge bine iar peisajele din interior sunt splendide!
Bineinteles, filmuletul va spune mai multe!