Postavaru, prin Valea Lamba.

Valea Lamba este una dintre vaile mai salbatice ale Postavarului, fiind cu atat mai spectaculoasa pe masura ce te apropii de micul canion. Traseul porneste din halta Timisu de Jos, urmarind marcajul cruce albastra, pe drumul forestier, apoi pe poteca. Pe la 1150m intalnim un indicator, acesta fiind locul unde parasim marcajul, pentru a ajunge sub Vf Postavaru, continuand pe vale, printre stanci.
 Vf Postavaru

Valea Lamba este accesibila dinspre Timisul de Jos, unde se poate ajunge fie cu masina personala fie cu trenurile Regio, care opresc si aici. 
De la gara, se merge pe asfalt, inapoi, spre Predeal, cativa metri, pana in dreptul fostului orfelinat, o cladire cu aer habsurgic, aflata in mica asezare de langa gara, de unde se merge la dreapta, pe drumul forestier, marcat cu banda albastra.

Drumul forestier urca domol pret de o ora, dupa care se transforma in poteca. 

Dupa alte 30 de minute, ajungem la bifurcatia unde parasim marcajul, care ocoleste culmea din dreapta, si ajunge in Poiana Ruia. Noi continuam pe nemarcat, spre stanga, pe Valea Lamba, printre peretii de stanca.

Auzim din urma niste voci. Ne intrebam daca vor urma marcajul sau vor veni dupa noi. Ne oprim pentru cateva minute, ca sa facem niste poze inspre Piatra Mare. Incepem sa luam altitudine si trecem usor peste plafonul de nori. Ne ajung din urma drumetii pe care ii auzisem. Schimbam cateva vorbe, apoi ne vedem de drum.

Urcusul este destul de abrupt dar nu dureaza mult, caci terminam acest pasaj si ajungem pe partie, sub Varful Postavaru.

Daca pe vale, era frig si inghetat in partea superioara, acum aveam parte de soare si de privelisti superbe. Vedem mare de nori spre Tara Barsei, spre Depresiunea Brasovului si mai la nord. Vedem Iezerul, Piatra Craiului, Fagarasul, Magura Codlei. Spre sud, Bucegii se vad conte-jour, dar tot e spectaculos. 

Fiind o zi de duminica, era destula lume pe munte, fie in drumetie, fie la o plimbare cu gondola.

Ajungem la varf, iar aici avem parte de privelisti si spre est, spre Muntii Baiului, Piatra Mare, Ciucas, Penteleu. E putin trecut de ora 13, si parca am sta aici pana la apus.

Facem poze, ne bucuram de soare si de privelistea in toate zarile, si ne gandim sa schimbam planul, cai trece timpul si avem un tren de prins.

Dupa aproximativ o ora de leneveala la soare, ne facem curaj si pornim la vale. Pana in statia de gongola ne hotaram sa nu mai coboram pe jos ci sa luam gondola, ca sa avem timp sa ajungem la gara si sa mancam ceva.

Zis si facut. Coboram cu telegondola si ajungem rapid in Poiana Brasov. Aici avem parte de aglomeratia de duminica dar ne gasim un loc la o terasa si reusim sa mancam ceva. 

Am reusit sa si filmez cate ceva, si a mai iesit un episod din seria "Vlog pe munte".

 

 Drumetie in Postavaru
 Vf. Postavaru