Recomandări pentru a preveni apariția bătăturilor în timpul drumețiilor.

Este important să evitați primul impuls care poate duce la formarea lor. Un mit frecvent întâlnit susține că trebuie să optați pentru o mărime mai mare de încălțăminte, dar este cu adevărat necesar? Articol creat exclusiv de Decathlon pentru https://sfaturi.decathlon.ro.
recomandari bataturi

Poate o corectă ajustare a echipamentului să vă protejeze de această neplăcută problemă? Indiferent de nivelul de experiență și de tipul terenului pe care îl străbateți, toți iubitorii de drumeție au un singur lucru în comun: teama de a se întoarce acasă cu bătături. Aici vă oferim câteva sfaturi pentru a evita această neplăcere!

În general, bătăturile se dezvoltă atunci când pielea devine sensibilă la frecare, fie ca urmare a șosetelor, a tipului de încălțăminte purtat sau din cauza obiectelor mici, cum ar fi pietricele sau crengi, care pot pătrunde în încălțăminte. Umiditatea, fie din cauza transpirației sau a altor factori exteriori, poate juca un rol esențial în vulnerabilitatea pielii în fața apariției bătăturilor!

Ce măsuri putem lua pentru a preveni formarea bătăturilor?

Pentru a răspunde acestei întrebări, am cerut părerea partenerilor noștri experți și pasionați de drumeție: Claire Sens (inginer specializat în studiul terenului și podologie), Edward Robers (responsabil de produsele pentru încălțăminte de drumeție) și Julien Ettel (responsabil de produsele pentru șosete și tălpi de drumeție) din echipa Quechua - DECATHLON. <<Aricolul complet poate fi accesat aici>