Redacția Munții Noștri a participat la msg Maraton Apuseni 2019!

A 9-a ediție msg Maraton Apuseni, competiție certificată ITRA și membră a Circuitului Carpaților s-a desfășurat sâmbătă 25 mai 2019. Echipa Munții Noștri a participat la proba de cros, un eveniment cu peisaje și atmosferă de festival montan, sub motto-ul #inritmulmuntelui.
 msg Maraton Apuseni 2019

Cel mai popular festival de alergare montană din Transilvania, organizat de Clubul Alpin Român, Secția Universitară Cluj, și susținut de msg systems România, a avut loc sâmbătă, 25 mai. Cursa solicitantă a adus împreună alergători profesioniști și amatori în stațiunea Muntele Băișorii, la un eveniment cu aproape 2000 de participanți înscriși.

O parte din echipa redacției Munții Noștri (Oana Vulcanov, Alexandra Pop, Gleb Chiriac și Cristian Pod) a trăit pe viu această experiență, dornică de mișcare și socializare, participând la secțiunea Cros, cu o lungime de 7 km și o diferență de nivel de 440 de m. Astfel, ei au făcut primii pași în alergarea montană, la msg Maraton Apuseni!

Traseul de cros a debutat în urcare pe drumul principal ce duce spre Muntele Mare, apoi a folosit drumeaguri prin pădure, ocolind Vf. Buscat, pentru a ajunge apoi și pe vârf (1.676 m), lângă punctul terminus al telescaunului. Coborârea s-a făcut pe pârtie, apoi pe un drum prin pădure și într-un final, au ajuns victorioși și entuziasmați la sosire.

Vizita în munți a participanților, reconectarea cu natura și cu ei înșiși, peisajele pitorești, traseele pentru toate gusturile și atmosfera formidabilă au făcut din .msg Maraton Apuseni un festival montan de tradiție. În tabăra de bază Skiland, cei prezenți s-au putut bucura de o mulțime de activități distractive pentru toate vârstele. Au fost amenajate zone cu hamace, s-au vizionat filme și s-a socializat la focul de tabără. Printre activitățile festivalului s-au numărat și jocurile pentru copii (face painting, ateliere de pictură, treasure Hunt, panou de cățărare ș.a), Gulyas Party și o tombolă.

Evenimentul reunește persoanele pasionate de un stil de viață sănătos, într-o comunitate sportivă și cu atenție față de mediu. Organizatorii .msg Maraton Apuseni au implementat, în cea de-a noua ediție, o serie de acțiuni ecologice, cu spații pentru colectarea selectivă a gunoiului, ”Patrula de Reciclare”, organizată de elevii de la Școala ”Mircea Luca” din Băișoara, marcaje reutilizabile pentru trasee și îndemnul pentru participanți de a folosi propriile recipiente reutilizabile (eliminarea paharelor de plastic).

Traseul Maratonului Apuseni depășește ”granița” cu județul Alba aflată la Crucea Crencii și pe Dl.Boinic, trecând prin locuri pitorești: Colibele Bocșești, satul Săgagea, Rezervația geobotanică Scărița - Belioara, Dl. Româneasa, Colibele La Știolne, Colibele Zăpodie, Dl. Boinic ș.a, prilej excelent de a gusta din farmecul Munților Apuseni. De pe traseu, în condiții de vizibilitate bună se pot admira munţii Maramureşului, Ţibleş, Rodnei, Călimani şi Făgăraş.

 

Cum a fost participarea pentru echipa redacției Munții Noștri? Cei 4 temerari au declarat că festivalul montan msg Maraton Apuseni i-a câștigat ca fani și că vor mai repeta experiența alergării montane cu următoarea ocazie! Felicitări tuturor concurenților, organizatorilor și voluntarilor!