Touristik Label - 616MN02: 16MN02: Vatra Dornei - Vf. Obcina Mare - traseul 3 BR

Legătura Vatra Dornei - traseul de creastă (peste Vf. Obcina Mare)
Traseul 2 Cruce Roșie este traseul de legătură dintre Vatra Dornei și traseul principal de creastă al Munților Giumalău, trecând peste vf. Obcina Mare. Folosim în totalitate drumuri ce parcurg pâlcuri de pădure și fânaţe pitorești, accesibile și cu o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
10,36km
Durată
3:00-4:30h
Urcare
667m
Coborâre
152m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește la fel ca și traseul 1, însă după trecerea râului Bistriţa pe punte, la aproximativ 50 m urcă pe strada Bârnărel. La 200 m, în dreptul pensiunii Casa Dranca cotește stânga. Traseul folosește în totalitate drumuri, deci poate fi parcurs cu o bicicletă de munte. Nu prezintă deloc dificultăţi de orientare, marcajul este foarte bun, aplicat uneori pe niște borne de beton. Trece printr-o succesiune de pâlcuri de pădure și fânaţe foarte pitorești. Deși este preponderent în urcare, nu este foarte obositor. După 7,5 km de plimbare, ajungem într-o poiană întinsă (Poiana Obcinii), unde se află o stână și multe case de vară, grajduri și fânare. Reintrăm în pădure și întâlnim un indicator spre cabana Gigi Ursu (variantă marcată cu BA, care se întâlnește cu traseul 1). Aici cotim stânga. Drumul trece printr-o alternanţă de pădure cu defrișări mai vechi sau mai noi. După ce ni se alătură traseul 1 BA mai parcurgem în același peisaj încă 1 km până la întâlnirea traseului 3 BR, loc semnalizat de un stâlp indicator).

Etape

Vatra Dornei - Vf. Obcina Mare - traseul 3 BR

Descriere

Traseul 2 CR este traseul ce leagă Vatra Dornei de traseul principal de creastă BR, urmând o serie de drumuri ce traversează culmi domoale, accesibile și pentru cicloturism. Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 700 m diferențe de nivel, în cca. 3 - 4 h de drumeție.

Pornim din Vatra Dornei, trece valea Bistriţei pe o punte, apoi facem stânga spre N - NE, pe un drumeag bine marcat ce urcă printr-o succesiune de pâlcuri de pădure și fânaţe foarte pitorești până în Poiana Obcinii, cale de 7,5 km, cca 400 m diferență de nivel. 

În poiană se găsește o stână, case de vară, grajduri, precum şi izvoare cu apă, loc potrivit pentru o binemeritată pauză. Dacă dorim să urcăm până spre Vf. Giumalău, se impune aprovizionarea cu apă, deoarece nu mai găsim izvoare până în Poiana Ciungilor. Din Poiana Obcinei Mici se deschid privelişti deosebite spre Vf. Obcina Mică (1 322 m), Vf. Mesteceni (1 255 m) și vârfurile Bârnărel și Corhana Gheorghiţenilor, la sud. 

Următorul sector străbate pâlcuri de pădure cu defrișări, întâlnește varianta BA (traseul 1) și urcă la traseul principal de creastă BR (traseul 3), pe care îl putem urca spre Vf. Giumalău. (1857 m).

Observații

Sunt prezente și marcaje BA șterse și vechi.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

16MN02: Vatra Dornei - Vf. Obcina Mare - traseul 3 BR in Suceava, Giumalău-Rarău is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră